25 Δεκεμβρίου 2016

Οι γενναίες ψυχές της Μακρονήσου ουρλιάζουν από ντροπή




 Μέρες που ’ναι δεν θα έπρεπε να μαυρίσουμε την ψυχή κανενός. Ούτε του… Σόιμπλε που είναι και άρρωστη, σύμφωνα με τον ψυχίατρο Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε, μόνο μια… αριστερή ψυχή μπορεί να ξεχωρίσει αυτές που είναι άρρωστες.....


Αυτές τις αριστερές ψυχές τις έχει καλλιεργήσει πολύ καλά η δήθεν αριστερή κυβέρνηση. Τότε που υπέγραψε τα πάντα, έκλαψε, κουράστηκε, διαπραγματεύτηκε 17 ώρες, έβγαλε έρπη αλλά υπέγραψε με ψηλά το κεφάλι. Διότι η υπογραφή του αριστερού είναι πάντα διαφορετική από του δεξιού που υπογράφει χωρίς περηφάνια…

Κάθε φορά που ζητούσαν οι δανειστές κάτι ο πρωθυπουργός με την αριστερή ψυχή υπέγραφε… αλλά πάντα γι’ αυτόν η Ελλάδα ήταν υπερήφανη, ανεξάρτητη, ελεύθερη. Ασχέτως αν κατακουρέλιασε κάθε έννοια ελληνικής ψυχής για να μείνει μόνο η αριστερή ψυχή.

Έρχεται τώρα, παραμονές Χριστουγέννων και υπογράφει μια δήλωση μετανοίας αλλά το κάνει πάντα με αριστερή ευαισθησία. Έστειλε την επιστολή ο συγγενής του στρατηγού Τσακαλώτου, πάντα με περηφάνια. Η κυβέρνηση των αριστερών, των εγγονιών των παλιών αριστερών αισθάνεται περήφανη που ξεπάγωσαν τα μέτρα επειδή, ασχέτως αν έκανε μια ακόμη ατιμία. Γιατί το να στέλνεις ένα γράμμα που απαιτεί η τρόικα (και θα μάθουμε σίγουρα αν έχει δεσμεύσεις για νέα μέτρα) αυτό σημαίνει ότι δεν αισθάνεσαι καμιά ντροπή γι’ αυτό που κάνεις.

Πριν από δεκαετίες το καθεστώς είχε φτιάξει αυτό το ντροπιαστικό κόλπο να εξευτελίζει τους αριστερούς. Τους καλούσε να υπογράψουν μια δήλωση μετανοίας, να αποδεχθούν το καθεστώς, να αποκηρύξουν τον κομμουνισμό ή όποιες άλλες αξίες είχαν και πιστεύω. Ανεξαρτήτως του τι ο καθένας ήταν, το να γίνει «δηλωσίας» ήταν η πιο ντροπιαστική, η πιο ταπεινωτική πράξη που υπήρχε για έναν αριστερό.

Πολλοί υπέγραψαν γιατί δεν άντεχαν τα βασανιστήρια, τη Μακρόνησο, τα Γιούρα. Ή δεν άντεχαν να ταλαιπωρούνται οι οικογένειές τους. Οι «δηλωσίες» ήταν οι απόκληροι του Κόμματος. Οι δακτυλοδεικτούμενοι που τους αποκήρυσσαν και οι πρώην σύντροφοι. Πολλοί άντεξαν την ντροπή, άλλοι έφτασαν μέχρι και να αυτοκτονήσουν. Το στίγμα της προδοσίας του κυνηγούμε μέχρι το θάνατό τους. Όσοι άντεξαν ήταν ήρωες, οι άλλοι ήταν σαν τους λεπρούς της Σπιναλόγκα.

Αυτός ο αξιακός κώδικας, καλός ή κακός, επικράτησε στο χώρο της Αριστεράς. Όποιος δήλωνε αριστερός δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση να γίνει σε κάποια στιγμή της ζωής του «δηλωσίας». Γράφτηκε στο DNA τους, στην αριστερή ψυχή τους ότι δεν πρέπει να στιγματιστούν.

Ακόμη και αυτόν τον αξιακό κώδικα οι «αριστεροί» της κυβέρνησης τον καταπάτησαν. Αποδέχθηκαν να γίνουν το παιχνιδάκι στα χέρια του Σόιμπλε ο οποίος τους πήρε το σκαλπ. Τους ταπεινώνει με τέτοιο τρόπο που τρίζουν τα κόκκαλα των αριστερών προγόνων τους.

Όμως, μην ανησυχείτε. Αυτοί οι σύγχρονοι αριστεροί δεν έχουν ντροπή μέσα τους. Την επιστολή μετανοίας θα την ονοματίσουν επεξηγηματική, ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος θα βγάλουν έρπη από την στεναχώρια τους, αλλά σαν καλές αριστερές ψυχές θα το ξεπεράσουν.

Και μπορεί οι γενναίες ψυχές της Μακρονήσου να ουρλιάζουν από ντροπή, αλλά δεν πειράζει. Για τις ψυχές της σημερινής κυβέρνησης δεν τρέχει τίποτε. Είναι άλλωστε τόσο άρρωστες που ούτε τα Χριστούγεννα μπορούν να τους αλλάξουν την άποψη που έχουν για τη ζωή. Είναι τόσο ξεπουλημένοι που δεν βλέπουν τίποτε άλλο μπροστά τους. Μόνο εξουσία.

Χρόνια τους πολλά, τους το ευχόμαστε από καρδιάς. Γιατί οι αριστερές ψυχές μπορεί να μην έχουν ίχνος ντροπής μέσα τους αλλά ένα είναι σίγουρο. Θα τους κυνηγήσουν κάποτε οι Ερινύες