7 Δεκεμβρίου 2016

Απάντηση της δημάρχου Σαλαμίνας κ. Ρούλας Νάννου … Η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με τα προσωπικά προβλήματα του πρ. δημάρχου ούτε με τα πεπραγμένα της δημαρχιακής του θητείας.





Η χθεσινή ανακοίνωση του τέως δημάρχου περί “ αθωότητας του” στην χθεσινή  δίκη στο Β΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά και για την οποία κατηγορεί τους πολιτικούς του αντιπάλους και θριαμβολογεί ενώ θα πρέπει να σιωπά, μας αναγκάζει να τοποθετηθούμε προκειμένου να ενημερωθούν έγκυρα και σωστά οι δημότες μας.....


 1.      Η δίκη, ΔΕΝ ήταν αποτέλεσμα μηνύσεως όπως ΨΕΥΔΩΣ αναφέρεται, αλλά αυτεπάγγελτης δίωξης από τον Εισαγγελέα. ο οποίος έκρινε, κατόπιν αναφοράς δημότη μας, ότι είχε διαπραχθεί το έγκλημα της κατ΄ εξακολούθηση παράβασης καθήκοντος στην υπόθεση της απευθείας αγοράς οικοπέδου στα Σελήνια το 2013 αξίας 150.000 € για την κατασκευή δημοτικού σχολείου.

      Το συγκεκριμένο όμως οικόπεδο ήταν αποδεδειγμένα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

      για το σκοπό που προοριζόταν και η αγορά απεσωβήθη την τελευταία

      στιγμή δια της ακυρώσεως της απόφασης του ΔΣ από τον ελεγκτή

      νομιμότητας, κατόπιν προσφυγής της τότε δημ.συμβούλου και νυν

      Δημάρχου κυρίας Νάννου, αποφεύγοντας έτσι την οικονομική αιμορραγία 

      του καταχρεωμένου Δήμου μας για την αγορά ενός οικοπέδου που ήταν

      ΑΧΡΗΣΤΟ αφού ΔΕΝ μπορούσε να οικοδομηθεί.

Συνεπώς, η άσκηση της ποινικής δίωξης εναντίον του ήταν φυσικό επακόλουθο των δικών του παράνομων πράξεων.


 2.      Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ο Δήμος ενημερώθηκε εγγράφως για την δίωξη και του ζητήθηκε να παραστεί ως πολιτικώς ενάγων για να προασπίσει τα συμφέροντα του και αυτό έκανε ως έχων υποχρέωση, εξουσιοδοτώντας τη Δήμαρχο να παραστεί στη δίκη, αλλιώς θα κατηγορείτο για συγκάλυψη εγκλήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


3.      Στη 12ωρη δίκη που διεξήχθη, αποδείχθηκε περίτρανα το κίνητρο και η εξ αυτού μεθόδευση που επιχειρήθηκε για την αγορά ενός ακατάλληλου και  άχρηστου για το Δήμο οικοπέδου, εξαιτίας πολεοδομικών ελαττωμάτων του (παράνομη κατάτμηση), πέρα από το γεγονός ότι τμήμα του οικοπέδου αυτού (δρόμος) ανήκει στο Δήμο και θα το πλήρωνε για να αγοράσει κάτι  που είναι του Δήμου. Τραγελαφικά πράγματα.

Κι ενώ τα παραπάνω του γνωστοποιήθηκαν κι εγγράφως, πράγμα που και ο ίδιος ομολογεί ανακοινώνοντας (14-8-2013) ότι σταματάει κάθε διαδικασία απόκτησης του συγκεκριμένου οικοπέδου, εν τούτοις ο πρ.δήμαρχος συνέχισε την προσπάθεια του χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα για την ετσιθελική απόκτηση του προβληματικού αυτού οικοπέδου, το οποίο ποτέ βέβαια και δεν αγόρασε.


 4.      Ακόμη και οι 2 μεγαλο-δικηγόροι του δεν είχαν επιχειρήματα να αντικρούσουν τις παράνομες και μεθοδευμένες πράξεις του και απλώς αναλώθηκαν σε νομικίστικα τερτίπια, το αν δηλαδή οι πράξεις αυτές συνιστούν το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος ή της απιστίας (χειρότερο έγκλημα) κάτι το οποίο δεν αναφερόταν στο κατηγορητήριο και δεν μπορούσε να καταδικαστεί.                                                                                                        Η Εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης και χωρίς κανένα ενδοιασμό για την αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος ζήτησε από τους 3 δικαστές την παραδειγματική τιμωρία του.                                                   Τελικά, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (2-1) τον κήρυξε αθώο.

Αν αυτή η απόφαση τον ικανοποιεί, τότε είναι ….. άξιος συγχαρητηρίων.        Τώρα, με ποιο σκεπτικό οι 2 εκ των 3 δικαστών απεφάνθηκαν να μην τον κηρύξουν ένοχο, αυτό θα φανεί όταν καθαρογραφεί η απόφαση.      Πάντως κατά την άποψη νομικών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η Εισαγγελέας ως θεματοφύλακας του νόμου, θορυβημένη από την απρόσμενη αυτή απόφαση του δικαστηρίου, θα ασκήσει η ίδια έφεση υπέρ του νόμου για να ξαναδικαστεί στο Εφετείο.


 5.      Ούτως εχόντων των πραγμάτων, τα αναγραφόμενα περί συκοφαντίας και σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής του από πολιτικούς του αντιπάλους είναι γελοιότητες και ανάγονται στην φαντασία του.

Μπορεί όμως, αν νομίζει ότι θίγεται, να υποβάλει μήνυση κατά του  Εισαγγελέα του Πλημμελειοδικείου που άσκησε την δίωξη του, καθώς και στην Εισαγγελέα της έδρας που πρότεινε την χωρίς κανένα ενδοιασμό καταδίκη του όσο και κατά του δικαστή που ψήφισε την ενοχή του.


 6.      Η Δημοτική Αρχή δεν ασχολείται με τα προσωπικά προβλήματα του πρ.δημάρχου ούτε με τα πεπραγμένα της δημαρχιακής του θητείας. Αυτά κρίθηκαν από τον κόσμο στις τελευταίες εκλογές.

Η προάσπιση όμως των συμφερόντων του Δήμου έναντι οποιασδήποτε ενέργειας ή απόπειρας διασπάθισης δημοτικού χρήματος που συντελέστηκε ή και θα συντελεστεί στο μέλλον αποτελεί ιερό καθήκον και υποχρέωση των εκάστοτε διοικούντων, κι σε αυτό θα είμαστε αμείλικτοι τηρώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και σεβόμενοι πρωτίστως την λαϊκή ετυμηγορία.

Η χρεοκοπία του Δήμου μας, για την οποία επί 2,5 χρόνια παλεύουμε με νύχια και με δόντια ματώνοντας την τσέπη μας για να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο, δεν προήλθε από σεισμό και καταποντισμό. Προήλθε από μεθοδευμένες πράξεις των διοικούντων πέρα και έξω από το νόμο και τις αρχές της χρηστής διοίκησης την οποία εμείς με ευλάβεια υπηρετούμε.

         
 7.      Η σημερινή Δημοτική Αρχή καταβάλει τιτάνιες προσπάθειες και είναι αποκλειστικά αφοσιωμένη στο έργο της που συνίσταται στην εξυγίανση του χρεοκοπημένου Δήμου μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του όχι με λόγια αλλά με έργα που έχουν δρομολογηθεί και που σύντομα θα τα απολαύσουμε όπως:

·         Οδοποιϊας συνολικού π/υ 3.000.000 ευρώ,

·         ομβρίων

·         σύνδεσης με την αποχέτευση για όλα τα σπίτια και επίλυση του χρόνιου προβλήματος της αποχέτευσης Παλουκίων

·         ανάπλασης πλατειών 

·         παιδικών χαρών

·         αθλητικών γηπέδων και χώρων

·         κοινωνικής πρόνοιας

·         καθαρισμό πρανών

·         καθαρισμός παραλιών, πυθμένος λιμανιού και απομάκρυνση σάπιων καραβιών

·         δημιουργία πράσινων σημείων για οριστική επίλυση του προβλήματος της καθαριότητας

·         κυκλοφοριακής ρύθμισης για ασφάλεια και αποφυγή ατυχημάτων και πολλών άλλων για τα οποία βρίσκονται στο στάδιο εκπόνησης μελετών.



                                                                                                 Σαλαμίνα  7/12/2016                     

                                                                                        Γραφείο Δημάρχου Σαλαμίνας