25 Δεκεμβρίου 2016

Βαβέλ... στη ΝΔ για ενδεχόμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ




«Για τη σωτηρία της χώρας, η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε εκτός από τη Χρυσή Αυγή, να συνεργαστεί με όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος. Αρκεί να ασπαστούν τις θεμελιώδεις αρχές της παράταξής μας και να θελήσουν να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας. Σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ -αν και μας χωρίζει άβυσσος- αν ο κ. Τσίπρας σεβόταν την ανωτέρω προϋπόθεση, θα μπορούσαμε να το σκεφτούμε»....


Τάδε έφη, Γιάννης Πλακιωτάκης, πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και από τους λεγόμενους «μετριοπαθείς» του κόμματος. Το Antinews είχε αποκαλύψει ότι υπάρχουν σκέψεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις εκλογές και υπό προϋποθέσεις.

Ας διαβάσουμε λοιπόν και αυτήν την άποψη:

«Δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον κ.Τσίπρα για λόγους υποκειμενικούς και αντικειμενικούς. Αφενός γιατί είναι αναξιόπιστος, πολιτικός απατεών και απολύτως αφερέγγυος, άρα είναι αδύνατον να καταστεί συνομιλητής.

Και αφετέρου γιατί υπηρετεί ένα πρόγραμμα που στο κέντρο του βρίσκεται η προστασία της εκλογικής του πελατείας, αυτό που ονομάζει «ταξικά» μεροληπτικό πρόγραμμα, που βρίσκεται σε πλήρη σύγκρουση με το πρόγραμμα ταξικής συνεννόησης και συνεργασίας για την επίτευξη κοινών εθνικών στόχων που υπηρετούμε εμείς. Αλλά και σε επιμέρους ζητήματα, πού να συναινέσουμε;

Στην ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, στην ανοχή του παρακράτους της άκρας Αριστεράς, στην αποφυλάκιση επικίνδυνων εγκληματιών, στην εξοντωτική φορολογία, στη διάλυση της παιδείας, στην υπονόμευση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης; Καμία συναίνεση, καμία συνεννόηση δεν είναι δυνατή με τον κ.Τσίπρα».

Αυτά τα λέει ο… «ακραίος» Μάκης Βορίδης ο οποίος αποκλείει κάθε περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα τεκμηριώνοντας αυτή του τη θέση.

Το ερώτημα είναι, λοιπόν, αν στη ΝΔ συντονίζονται καθόλου. Αν υπάρχει μια ενιαία γραμμή για μείζονα θέματα που αφορούν το μέλλον της χώρας. Δεν μιλάμε για απλές αντιπαραθέσεις για ήσσονος σημασίας ζητήματα, αλλά για το αν υπάρχει κεντρική επιλογή μιας πιθανής συνεργασίας με τους εκτελεστές της χώρας.

Πώς λοιπόν να εμπιστευτεί ο κόσμος τη ΝΔ όταν δεν ξέρει αν θα ψηφίσει Μητσοτάκη για να ξεβρομίσει ο τόπος κι αυτός συνεργαστεί με τον Τσίπρα και τον Πανούλη; Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις που θα είναι αδιαπραγμάτευτες;

Και τελικά ποιος κάνει μεγαλύτερο κακό στην παράταξη και τη χώρα; Ο «ακραίος» Βορίδης ή ο «μετριοπαθής» Πλακιωτάκης;