3 Ιανουαρίου 2017

Οι τελευταίοι σπασμοί μιας κυβέρνησης


Πριν από λίγες ημέρες δημοσίευμα των FT περιέγραφε την κατάσταση στην Ελλάδα. Την προσπάθεια της κυβέρνησης να ποδηγετήσει τις ανεξάρτητες αρχές και τα μέσα ενημέρωσης. Την επιχείρηση της ομάδας Τσίπρα να στήσει το κράτος της Αριστεράς στο οποίο, όποιος πάει κόντρα, να στοχοποιείται.
Είχε δηλώσεις ενός από τα πρώτα «θύματα» της αριστερής...
Μαδουρικής έμπνευσης, επιχείρησης, του Γ. Στουρνάρα με την μεγάλης ξένη εφημερίδα να αναφέρεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ελέγξει τον τραπεζικό κλάδο και γι' αυτό το λόγο έστειλε τους εισαγγελείς στο σπίτι του κεντρικού τραπεζίτη.
Γεγονότα γνωστά, όπως γνωστό είναι και το παιχνίδι που παίζει η κυβέρνηση της αριστεράς που στήνει το δικό της κράτος. Αμέσως η κυβέρνηση με non paper επιτέθηκε στην εφημερίδα και μίλησε για στοχευμένο δημοσίευμα από κάποια αόρατα κέντρα που θέλουν να επιτεθούν στον λαοπρόβλητο πρωθυπουργό και την παρέα του.
Χθες, μια άλλη μεγάλη εφημερίδα, ο Guardian, μιλούσε για το χάος στα ελληνικά νοσοκομεία. Για τους ασθενείς που θα ζούσαν αν υπήρχαν στοιχειώδεις υποδομές κι αν η λαίλαπα της «αριστεράς» δεν είχε διαλύσει το ΕΣΥ του Ξανθού και του Πολάκη. Όποιος έχει συγγενή ασθενή, όχι μόνο τώρα αλλά και παλαιότερα, γνωρίζει για το χάλι που επικρατεί στα νοσοκομεία. Για τα άθλια ή ανύπαρκτα χειρουργεία, για τους γιατρούς – λαμόγια, για τις εντατικές που παραμένουν κλειστές, για τις ελλείψεις ακόμη και σε γάζες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς τα μνημόνια μικραίνουν όλο και περισσότερο τα κονδύλια για την υγεία.
Τι παραπάνω έκανε ο Guardian από το να περιγράψει την πραγματικότητα που ζούμε όλοι, εκτός ίσως από την εθνοσωτήρια κυβέρνηση της Αριστεράς; Αμέσως το Μαξίμου έβγαλε non paper λέγοντας ότι πρόκειται για καταστροφολογικό δημοσίευμα. «Τα κατευθυνόμενα καταστροφολογικά δημοσιεύματα, δεν θα καταφέρουν να κρύψουν τις διαρκείς και σταθερές προσπάθειες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας προς όφελος όλων των πολιτών», αναφέρει το Μαξίμου.
Ανάλογες είναι οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση κάθε φορά που «σκάει» ένα θέμα κατά στελέχους. Πότε με τον Φλαμπουράρη, πότε με τον Σταθάκη, πότε με την Κούνεβα και τα πόθεν έσχες γενικά, πότε με την Γεροβασίλη. Για όλα φταίνε τα μέσα ενημέρωσης, κάποιοι αόρατοι κακοί κύκλοι. Ακόμη και το δημοσίευμα για τη φυγή επιχειρήσεων λόγω της κυβερνητικής πολιτικής το Μαξίμου το σχολίασε λέγοντας ότι είναι ψεύτικο και παραθέτοντας δικά της στοιχεία. Δεν έχει μάτι ο κόσμος να δει τι συμβαίνει, και τα υπόγεια του Μαξίμου θα τον ενημερώσουν.
Είναι κλασική νοοτροπία από τα καλοταϊσμένα και κακομαθημένα παιδάκια της «Αριστεράς». Είναι λογική Μαδούρο που χτίζει εχθρούς ενώ η χώρα του διαλύεται. Είναι οι τελευταίοι σπασμοί μιας κυβέρνησης που δεν μπορεί να μαζέψει τα αμάζευτα και προσπαθεί να αντεπιτεθεί με κάθε μέσο. Ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι...