20 Ιανουαρίου 2017

Στήνει… παρακράτος και η ΝΔ κοιμάται


Αν δεν κάνουμε λάθος οι τράπεζες έχουν τον πρώτο λόγο πλέον στον ΔΟΛ. Μπαίνει ειδικός εκκαθαριστής εν λειτουργία και ξεκινά ένα σχέδιο που είτε θα οδηγήσει στην εξεύρεση επενδυτή είτε το Συγκρότημα θα καταρρεύσει, θα πουληθούν κοψοχρονιά οι τίτλοι και θα μείνουν εκατοντάδες άνεργοι....

Υποτίθεται ότι οι τράπεζες κατά κύριο λόγο ανήκουν στο δημόσιο, μέσω του ΤΧΣ, επομένως και στους Έλληνες πολίτες τους οποίους κανείς δεν ρωτά για τις εξελίξεις.
Σε μια κανονική χώρα οι πραγματικοί ιδιοκτήτες, δηλαδή οι τράπεζες, θα έβαζαν έναν δικό τους επίτροπο ο οποίος θα διαπραγματευόταν την βέλτιστη οικονομική λύση. Έναν τεχνοκράτη που θα ξέρει από οικονομικά και από διαπραγματεύσεις και θα κάνει τα πάντα για να μη χαθεί η περιουσία του Δημοσίου.
Στο σκηνικό αυτό τι δουλειά έχει ο Βασίλης Μουλόπουλος. Τίμιος, ηθικός, αγωνιστής της Αριστεράς, πολλά χρόνια στέλεχος του ΔΟΛ, επίσης στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής. Τι δουλειά έχει λοιπόν αυτός ο τίμιος συνταξιούχος δημοσιογράφος στο Συγκρότημα που ανήκει στις τράπεζες; Γιατί δεν υπάρχει στη θέση του κάποιος τεχνοκράτης και βρίσκεται ένας άσχετος με το πρόβλημα; Τι θα κάνει ο Ψυχάρης; Έφυγε πραγματικά και παραχώρησε το μαγαζί στον κουμπάρο του; Ο Καρακούσης που όλον αυτόν τον καιρό αναζητούσε χρήματα, τι θα κάνει; Ο Μουλόπουλος επελέγη για γενικός διευθυντής ή μήπως για τα δημοσιογραφικά μόνο τα οποία θα μπορούσε οποιοσδήποτε να κάνει; Όλα αυτά δημιουργούν συνειρμούς για τους σκοπούς της κυβέρνησης. Είναι φανερό ότι έβαλε τοποτηρητή ο οποίος θα φανεί αν θα μετατρέψει τον ΔΟΛ σε φερέφωνο του Μαξίμου.
Όλοι, πάντως, αναρωτιούνται το εξής: Γιατί η κυβέρνηση λειτουργεί τόσο απροκάλυπτα; Δεν ήξερε βάζοντας τον Μουλόπουλο ότι θα προκαλέσει σάλο; Ή δεν ήξερε ότι κάνοντας έναν διαγωνισμό για τα κανάλια με τόσο απροκάλυπτα αδιαφανή τρόπο προκειμένου να πάρουν άδειες ο Καλογρίτσας, ο Μαρινάκης και ο Σαββίδης δεν θα προκαλούσαν την κοινή γνώμη;
Το ήξεραν, δεν είναι ανόητοι, αυτό είναι το σύστημά τους. Ο Μουλόπουλος είναι απλά το όχημα προκειμένου να δείξουν στον κόσμο που ακόμη τους πιστεύει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη διαπλοκή και την κατατροπώνει. Ο ΔΟΛ, όπως και το Mega, ο Πήγασός και γενικά τα προβληματικά μέσα ενημέρωσης, είναι για τον Τσίπρα και την παρέα του το «λάφυρο» που το περιφέρουν στον κόσμο της Αριστεράς και φωνάζουν «είδατε, εμείς ξεδοντιάζουμε τη διαπλοκή. Εμείς τα βάλαμε με τον Ψυχάρη, τον Μπόμπολα, τον Βαρδινογιάννη και δεν κάνουμε πίσω μέχρι να τους τελειώσουμε».
Γι’ αυτό μπήκε ο Μουλόπουλος. Για να τονίσει στον κόσμο ότι η Αριστερά άλωσε τον τύπο, αυτόν που έγλειφαν οι άλλοι τόσα χρόνια για ένα πρωτοσέλιδο. Δεν τους νοιάζει αν λένε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διαπλεκόμενοι. Αρκεί που ξέρουν αυτοί πως έβαλαν τοποτηρητές παντού και ελέγχουν τα πάντα.
Αυτό είναι το σχέδιό τους. Και θα κάνουν τα πάντα για να το ολοκληρώσουν. Όχι γιατί έτσι θα γλιτώσουν από την ήττα στις εκλογές. Αλλά γιατί θέλουν να στήσουν το δικό τους κράτος και να κυριαρχήσουν όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το τελικό διακύβευμα για τον Τσίπρα και την παρέα του.
H ΝΔ βεβαίως κοιμάται, καθώς η αντίδρασή της μπροστά στον ολοκληρωτισμό του Τσίπρα είναι επιεικώς για γέλια.