17 Ιανουαρίου 2017

Ο τελειωμένος Τσίπρας παίζει τα ρέστα του με τον Τραμπ και την Δραχμή


«Βάστα Αλέξη» (μέχρι τις Γερμανικές εκλογές) είναι το σύνθημα – φάρμακο με το οποίο ντοπάρουν τον στα όρια (και) της ψυχολογικής κατάπτωσης, τελειωμένο πολιτικά, ένοικο του Μαξίμου.
Το σύστημα Εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει – και δυστυχώς παίρνει στον λαιμό του και την χώρα – επενδύει στο Χάος που μπορεί να προκαλέσει στον Πλανήτη μια πιθανή σύγκρουση Τράμπ – Μέρκελ αλλά και στην και στην κλιμακούμενη αντίδραση κατά του Ευρώ που τείνει να κυριαρχήσει στο εσωτερικό της χώρας....

Το «σενάριο» λοιπόν του Μαξίμου λέει: Στο εξωτερικό περιμένουν μέχρι τις Γερμανικές εκλογές, ελπίζοντας στην αποδυνάμωση της Μέρκελ, αλλά και σε μια πιθανή μετακίνηση του Σόιμπλε από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών.  Στο ενδιάμεσο «ποντάρουν» στην πιθανή κλιμάκωση  του πολέμου Τραμπ – Μέρκελ.
Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό της χώρας δίνουν τον νυν υπερ πάντων αγών για να μπλοκάρουν την αυτοδυναμία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο εάν συναινέσουν Φώφη και Θεοδωράκης, ενώ ικανοποιούν και το αίτημα του Καμμένου για το 2% – γιατί αλλιώς δεν μπαίνει στην Βουλή.
Παράλληλα τροφοδοτούν με αντι-Ευρώ συνθήματα την οργισμένη μεσαία τάξη, τα εισοδήματα και τις συντάξεις της οποίας ο ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως λεηλάτησε, έχοντας πάντα στην άκρη του μυαλού του ο Τσίπρας – ως έσχατο όπλο πολιτικής του επιβίωσης – την επιστροφή στις εποχές του «Ευρώ δεν είναι Φετίχ».
Όλα αυτά βεβαίως μπορεί να δείχνουν ασκήσεις επί χάρτου, αλλά είναι αυτά που συζητούνται  τα κρύα βράδια στα ενδότερα του Μαξίμου.
Και κάποιος εύλογα θα ρωτήσει: Καλά και θα αντέξει η Χώρα μέχρι τότε;
Η απάντηση είναι μια: Νοιάστηκε ποτέ αυτή η πολιτική συμμορία που σήμερα κυβερνά την χώρα για το μέλλον της; Την Εξουσία αρπάξανε με βίαιο τρόπο, εξαπατώντας τους πάντες.
Την Εξουσία θέλουν να διατηρήσουν πάση θυσία.
Αδιαφορώντας για την χώρα και την καταστροφή που έχει ήδη προκαλέσει ο εξουσιομανής Τσίπρας και οι μωροφιλόδοξοι κολλητοί του.
Το ζήτημα για πόσο εμείς ακόμη θα τους το επιτρέπουμε…