21 Ιανουαρίου 2017

Δεξιά είναι το πρόβλημα!!!


Το ρεπορτάζ των εφημερίδων λέει ότι στη Νέα Δημοκρατία βλέπουν με σκεπτικισμό τις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Βλέπουν δηλαδή ότι η επανένωση που επιχειρεί η Φώφη Γεννηματά, η οποία μαζεύει κάθε καρυδιάς πασοκικό καρύδι, θα πλήξει την προσπάθεια που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για διείσδυση στο χώρο αυτό. Εκτιμούν κάποιοι φωστήρες συμβουλάτορες του προέδρου ότι το reunion του πεθαμένου ΠΑΣΟΚ και ......
διάφορες τάσεις που διαμορφώνονται μετά την υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από εκεί αλλά και τη διάλυση του Ποταμιού, θα προκαλέσει ζημιά στη Νέα Δημοκρατία.
Με απλά λόγια, ορισμένοι θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ δυναμώνει κι επομένως θα χάσει η ΝΔ ψηφοφόρους στη μάχη που δίνει για επικράτηση στην κοινωνία και τις κάλπες.
Κατ’ αρχάς να πούμε ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια να εμφανιστεί ο χώρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ως το… μέλλον της χώρας. Δηλαδή η Φώφη, ο Γιωργάκης, ο Χρυσοχοϊδης, ο Ρέππας και όλοι αυτοί που συγκεντρώθηκαν πρόσφατα και θυμήθηκαν τα περασμένα μεγαλεία είναι αυτοί που θα σώσουν την Ελλάδα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ξαφνικά και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο της ΔΗΣΥ και όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια παίζουν από το πρωί ως το βράδυ τη «νέα» προσπάθεια που γίνεται για ανασύσταση του χώρου της Κεντροαριστεράς. Βεβαίως η υπερπροβολή τυγχάνει της στηρίξεως στο παρασκήνιο του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει πως το ΠΑΣΟΚ ό,τι κι αν τσιμπάει από ψήφους είναι χαμένοι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αλλά δεν έχει σημασία τι λένε τα μέσα ενημέρωσης για τους «πεθαμένους» που ήρθαν να ξανασώσουν την Ελλάδα. Σημασία έχει τι λέει η ΝΔ και πώς αντιδρά. Αντί δηλαδή να κοιτάζει το περιβάλλον του αρχηγού πώς θα ξανακάνει πρώτα δεξιό κόμμα τη ΝΔ και μετά πώς θα διεισδύσει στο κέντρο, πράττει το αντίθετο. Έχει ξεχάσει τις βασικές αρχές ενός δεξιού κόμματος, έχει εγκαταλείψει ή βγάλει από το λεξιλόγιό της βασικές αξίες οι οποίες μπορεί να ενοχλούν αλλά αυτές είναι τι να κάνουμε. Αυτές θέλουν οι νοικοκυραίοι που ψηφίζουν χρόνια τη ΝΔ. Τολμά κάποιος να μιλήσει, έστω και σκωπτικά για τους ομοφυλόφιλους; Τον στήνουν στον τοίχο.