21 Ιανουαρίου 2017

Οι Μαυρογιαλούρικες πρακτικές δεν βοηθούν τη χώρα


Στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα κάνει απολύσεις στον δημόσιο τομέα.
Υπό την πίεση του Τσίπρα, που όπου βρεθεί κι όπου σταθεί κατηγορεί τη ΝΔ ότι θα κάνει απολύσεις μόλις έρθει στην εξουσία, ο Μητσοτάκης έπεσε στη λούμπα. ....
Η κυβέρνηση η οποία κάνει διορισμούς στρατιών επιβαρύνοντας τις δημόσιες δαπάνες και αυξάνοντας τους δημόσιους υπαλλήλους και μάλιστα σε τομείς που δεν χρειάζονται, έριξε το τυράκι και ο Κυριάκος έπεσε στη φάκα. Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει ψήφους επιλέγει να χαϊδέψει αυτιά και να θυμίσει ότι ακόμη και σε δύσκολες για τη χώρα στιγμές οι πολιτικοί γίνονται Γκρουέζες.
Αν ο κ. Μητσοτάκης ή όποιος άλλος πολιτικός σεβόταν τα λεφτά της χώρας και αναζητούσε λύσεις στα αδιέξοδα θα τολμούσε. Γιατί π.χ. να μην πει ο Κυριάκος «ναι, ως πρωθυπουργός θα απολύσω όλους τους άχρηστους, όλα τα λαμόγια με τα πλαστά πτυχία, όλους εκείνους που βάζουν την πάρτη τους πάνω από τη χώρα»;
Θα μπορούσε επίσης να θέσει στους ίδιους τους Έλληνες το δίλημμα. «Θέλετε να είναι γεμάτα κηφήνες τα υπουργεία και οι δήμοι και να πεθαίνει κόσμος στα νοσοκομεία γιατί δεν υπάρχουν γιατροί»; Όμως, φαίνεται ότι κι αυτή η Συμφωνία Αλήθειας είναι επικοινωνιακό τέχνασμα. Να θυμίσουμε ότι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, επίορκων κατά βάση, έκανε μόνο η κυβέρνηση Σαμαρά. Έκτοτε, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει γεμίσει το Δημόσιο με συμβασιούχους και μετακλητούς ενώ έκανε μόνιμους του 60άρηδες που είχαν πετύχει στο ΑΣΕΠ πριν πολλά χρόνια και κάποιους αθλητές οι οποίοι άλλοι πιάστηκαν ντοπαρισμένοι κι άλλοι είναι επαγγελματίες, βγάζουν λεφτά κι όμως θα γίνουν… κηπουροί.
Και καλά, μια κυβέρνηση της Αριστεράς που ποντάρει στον λαϊκισμό, που αγοράζει ψήφους με διορισμούς, που είναι διάδοχος των χειρότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να παίξει με αυτά τα όπλα. Να διορίσει, να εξαγοράσει συνειδήσεις, να γεμίσει το Δημόσιο με νέους κηφήνες όταν ο ιδιωτικός τομέας πεθαίνει. Αλλά η ΝΔ του Κυριάκου που πλασαρίστηκε ως ο ανανεωτής της παράταξης και της χώρας; Που θα μαζέψει το κράτος και θα φέρει την άνοιξη στην οικονομία;
Είτε το θέλουμε είτε όχι το κράτος αυτό θα πάει μπροστά μόνον αν βρεθεί κάποιος να αλλάξει το Δημόσιο. Να το εξορθολογήσει, να μειώσει τους υπαλλήλους που δεν προσφέρουν και να δώσει ανάσες σε τομείς που έχουν ανάγκη. Και παράλληλα, να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα με επενδύσεις να πάρει μπροστά. Δεν μπορεί μια ζωή οι δημόσιοι υπάλληλοι να απολαμβάνουν την μονιμότητά τους και να βολεύονται στην σιγουριά ότι δεν θα φύγουν κι ότι θα πληρωθούν βρέξει χιονίσει και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι να πεθαίνουν κάθε μέρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν θέλει να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην πατρίδα του πρέπει να κάνει πράξη τη Συμφωνία Αλήθειας. Να πει στον κόσμο τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει. Κι όχι να ακολουθεί τις ίδιες Μαυρογιαλούρικες πρακτικές που δεν βοηθούν τη χώρα η οποία είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη. Αν ο Κυριάκος και η ΝΔ θέλουν απλά να είναι μια ακόμη νερόβραστη κυβέρνηση που θα μείνει στην εξουσία 2-3 χρόνια, θα διορίσει μερικές χιλιάδες, θα βολέψει τους «γαλάζιους» φίλους και θα σπαταλήσει τα χρήματα του Δημοσίου που μαζεύονται με αίμα τότε καλύτερα να σκεφτεί ο κόσμος που οδηγεί τη χώρα του.
Η Ελλάδα εδώ που βρίσκεται χρειάζεται ανατροπές, τομές. Δεν χρειάζεται τις ίδιες πρακτικές της Μεταπολίτευσης που κατέστρεψαν τη χώρα.