27 Ιανουαρίου 2017

Σκιάχτηκε από τον... τσαμπουκά του «Σουλτάνου»


Η ανακοίνωση αυτή ήρθε από το Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα μετά από την ιστορική και άκρως δυναμική απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Τούρκους. Λέει λοιπόν η ανακοίνωση που προφανώς εκφράζει τον ίδιο τον πρωθυπουργό:....

«Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε απερίφραστα από την πρώτη στιγμή την απόπειρα πραξικοπήματος και στήριξε τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, καθώς και την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στη γείτονα μας. Υπογραμμίζουμε σήμερα, όπως και τότε, ότι οι υπαίτιοι του πραξικοπήματος δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας». Και συνεχίζει:
«Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με συνταγματικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη την αρχή της διάκρισης των εξουσιών και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου και του συνόλου των διεθνών συμβάσεων που δεσμεύουν τη χώρα.
Εντός της Ελλάδας αποκλειστικός αρμόδιος για τις συναφείς κρίσεις είναι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας οι αποφάσεις είναι αυτονόητα δεσμευτικές» καταλήγει.
Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγη ώρα μετά από τις έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας που μας απειλεί με σπάσιμο της συμφωνίας για το προσφυγικό και μας λέει ότι θα μας κάνει «ντα» γιατί τολμήσαμε να πάμε κόντρα στον σουλτάνο.
Για τον Τσίπρα και την παρέα του δεν είναι ευπρόσδεκτοι οι 8 Τούρκοι που αντιστάθηκαν στον... δημοκρατικά εκλεγμένο φασίστα Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ευπρόσδεκτοι οι κάθε καρυδιάς καρύδι μετανάστες που μπουκάρουν όποτε θέλουν στην Ελλάδα. Είναι οι τζιχαντιστές που έχουν κάνει τη χώρα μας πέρασμα για την Ευρώπη, είναι οι «λιασμένοι» πρόσφυγες και μετανάστες και δεν είναι οι Τούρκοι που θέλησαν να ανατρέψουν τον δικτάτορα που σφάζει όποιον του πάει κόντρα.
Μπράβο εκεί στο Μαξίμου, άξιος ο μισθός τους. Άραγε τι ετοιμάζουν; Μήπως καμιά επιχείρησης.... απέλασης των «8» προκειμένου να μη θυμώσει ο Ερντογάν;
Πρόκειται για ανακοίνωση ντροπή που δείχνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου κρύφτηκε πίσω από γενναίες δικαστές οι οποίοι αποφάσισαν να προστατέψουν ανθρώπους που είναι σίγουρο ότι θα ήταν νεκροί αν τους επιστρέφαμε στην Άγκυρα.