30 Ιανουαρίου 2017

Ιστορική ευθύνη



Από το Antinews

Οφείλουμε να απονείμουμε τα εύσημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός και οι συνεργάτες του διαβάζουν Antinews (ευτυχώς γι’ αυτούς) και αντιδρούν γρήγορα στις μπανανόφλουδες που τους ρίχνει ο Τσίπρας. Λίγες ώρες αφ’ ότου αναρτήσαμε το άρθρο για μια πιθανή συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ για να περάσουν τα μέτρα με διευρυμένη πλειοψηφία, ο Κυριάκος από τη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στο θέμα και διέψευσε κατηγορηματικά ότι σκέφτεται να πέσει στην παγίδα που του στήνουν.....


Ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με την κυβέρνηση κι ότι αυτά που ακούγονται περί 180 βουλευτών και περί δημιουργίας ενός ενιαίου μετώπου, καλό είναι να τα ξεχάσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ευτυχώς στη ΝΔ αυτή τη φορά δεν περίμεναν καμία – δύο μέρες για να αντιδράσουν. Κι αν ο Κυριάκος εννοεί αυτά που λέει και δεν σκέφτεται να πάει σε μια ιδιότυπη συμμαχία προκειμένου να περάσουν τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, τότε μπορούμε να πούμε με παρρησία ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Άλλωστε, εδώ είμαστε κι εμείς να τον επαναφέρουμε στον ίσιο δρόμο από τον οποίο προσπαθούν κάποιοι να τον απομακρύνουν. Κάποιοι «φιλελέδες» του γλυκού νερού που σώνει και καλά θέλουν να κάνουν τον Μητσοτάκη… Σημίτη και τη ΝΔ ένα μεγάλο… Ποτάμι που όλα τα χωρά, ακόμη και τις διάφορες ανοησίες που λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ περί ενιαίου μετώπου.

Στο κάτω – κάτω, όπως έστρωσαν να κοιμηθούν οι Συριζαίοι και όταν θα έρθει η ώρα θα πληρώσουν. Όποιος είδε τον Φλαμπουράρη στον Σκάι το πρωί της Κυριακής θα κατάλαβε πιο καλά από ποτέ ότι έχουμε να κάνουμε με «νούμερα». Ο άνθρωπος είναι η αποθέωση του… φραπέ. Προέβλεψε ανάπτυξη που θα τρίβουμε τα μάτια μας το 2017, όπως είπε ενώ είπε ότι αυτός γυρνά στους δρόμους και δεν βλέπει κανέναν να ψάχνει στα σκουπίδια. Μας συγκίνησε ο μπάρμπα – Αλέκος δείχνοντάς μας πώς είναι ο σοσιαλιστικός παράδεισος. Εξαφάνισε και τους άστεγους και όσους έψαχναν στα σκουπίδια. Δύο πράγματα συμβαίνουν: Είτε ο μπάρμπας δεν βλέπει καλά, είτε έχουν πεθάνει όλοι της πείνας επί ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει κανείς.

Η χώρα οδηγείται σταθερά στον εφιάλτη του 2015 και τα σενάρια της χρεοκοπίας επανέρχονται. Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει και να κερδίσει χρόνο. Θα το πάει όσο μπορεί μακριά, διακινδυνεύοντας το μέλλον της χώρας. Θα επιχειρήσει να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία και να θέσει προ κρίσιμων διλημμάτων τη ΝΔ. Διλήμματα που είναι δικά της, του κ. Τσίπρα και της παρέας τους. Η άρνηση του Κυριάκου είναι ένα πρώτο βήμα για να δείξει η ΝΔ ότι δεν είναι ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ότι λέει αλήθειες που τόσο ανάγκη έχει ο κόσμος. Αρκεί να τηρήσει τις υποσχέσεις της μέχρι το τέλος, να συντάξει ένα σοβαρό, αξιόπιστο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και να συνεχίσει να λέει αλήθειες.

Η ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή το ανάχωμα, η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας πριν τη χρεοκοπία. Ας μην την σπαταλήσει ο Κυριάκος, έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στην πατρίδας μας.