26 Ιανουαρίου 2017

Άνοιγμα του Κυριάκου σε αναποφάσιστους και ψηφοφόρους εκτός ΝΔ


«Θέλω να πείσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι δεν είναι η μοίρα μας αυτή η μιζέρια στην οποία ζούμε σήμερα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ....

Ως αναμενόταν, η επίθεση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση ήταν μετωπική, το νέο άνοιγμα σε αναποφάσιστους και ψηφοφόρους εκτός ΝΔ εμφανές, ενώ και οι αναφορές του με αποδέκτες τους επίδοξους γαλάζιους βουλευτές σαφείς.
Παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, τους οποίους χαιρέτισε με θέρμη, ο πρόεδρος της ΝΔ, με τη φρασεολογία που χρησιμοποίησε, έδειξε πως ποντάρει στην προσωπική σύγκριση του ιδίου με τον Αλέξη Τσίπρα, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα μπορέσει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια.
«Θέλω να πείσω όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι δεν είναι η μοίρα μας αυτή η μιζέρια στην οποία ζούμε σήμερα. Δεν θα δώσω δικαίωμα σε κανέναν την επόμενη των εκλογών να πει ότι τον κορόιδεψα για να υφαρπάξω την ψήφο του. Πρωταγωνιστής σε video, όπως αυτά που κυκλοφορούν για τον κ. Τσίπρα με ευκαιρία την επέτειο των δύο ετών δεν πρόκειται να γίνω», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόμενος -μιλώντας μάλιστα σε πρώτο πρόσωπο- ότι θα εφαρμόσει ένα σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας. «Είμαστε έτοιμοι, όχι μόνο να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές. Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε καλά», υποστήριξε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προβάλλοντας έντονα το νέο θετικό αφήγημα του κόμματός του, εξέπεμψε το μήνυμα της αναγκαίας πολιτικής αλλαγής και απηύθυνε προσκλητήριο συστράτευσης προς όλους, κόμματα και πολίτες. «Είμαστε έτοιμοι να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις του μέτρου και του ορθού λόγου, διευρύνοντας τους ορίζοντες του κόμματός μας και εκφράζοντας όλους τους πολίτες που γυρίζουν την πλάτη τους στην πολιτική του λαϊκισμού και του ψεύδους», ανέφερε, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ένωσης των δυνάμεων και δημιουργίας ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος της αλήθειας και της ελπίδας.
Δήλωσε μάλιστα αποφασισμένος να συνεχίσει «ακόμη πιο αποφασιστικά» το μεγάλο άνοιγμα της ΝΔ στην κοινωνία. Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι προς τα δεξιά δύσκολα θα καταφέρουν να κερδίσουν επιπλέον ψηφοφόρους, έτσι ρίχνουν το βάρος τους προς το κέντρο, το οποίο -επαναλαμβάνουν σε κάθε ευκαιρία- κρίνει τα εκλογικά αποτελέσματα.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η χθεσινή παρουσία του νέου μέλους της Κ.Ο. της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα στα γραφεία του κόμματος (τον ονομάτισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του), ενώ τη δική της σημασία έχει η σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Λουκά Τσούκαλη, ο οποίος είναι πολιτικός φίλος του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου και ανήκει στο λεγόμενο εκσυγχρονιστικό μπλοκ.
«Προσωπικό αγώνα»
Κατά τις ομιλίες των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και τη συζήτηση που ακολούθησε, με τη συμμετοχή και του κ. Μητσοτάκη, αυτός φρόντισε να στείλει τα μηνύματά του και σε εσωκομματικό επίπεδο, κυρίως όσον αφορά όσους επιθυμούν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στη Βουλή κατά τις επόμενες εκλογές.

Δεν ήταν λίγοι οι ομιλητές (Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Νίκος Λυσιγάκης, Θανάσης Μπαλέρμπας κ.α.) οι οποίοι μίλησαν για «προσωπικό και όχι παραταξιακό αγώνα» ορισμένων, για να εξασφαλίσουν μια θέση στις γαλάζιες λίστες.
Με παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «θετικό» το γεγονός ότι υπάρχει ανταγωνισμός, όμως ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχτεί να εμφανίζεται κανένας ως ο εκλεκτός του ιδίου. Επανέλαβε δε ότι δεν θα δεχθεί κανενός είδους αλαζονεία από τα γαλάζια στελέχη.