22 Ιανουαρίου 2017

Πολλά μπορούν να γραφτούν για την επιλογή Παναγιώτη Τραγάκη .




Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για ένα παιδί προερχόμενο από τον ιδιωτικό Τομέα ,ένα άνθρωπο που έχει γράψει εκτός από εργατοώρες και ένσημα προερχόμενα από την πραγματική οικονομία που κατάφερε να κάνει φίλους, πολιτικούς αντιπάλους, μέσα σε αυτούς και εγώ ο ίδιος, του  πατέρα του Ιωάννη Τραγάκη, ενός ανθρώπου που είναι η ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου....


Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα που φτάνουν από τη μία γωνιά της Β’ Πειραιά  μέχρι την άλλη για τον  Πολιτικό Μηχανικό στο επάγγελμα, υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ Παναγιώτη Τραγάκη.
Το παιδί που πριν αρκετά χρόνια έγραψα στην ΜΑΚΙ και αργότερα στην ΟΝΝΕΔ.
 Ένας οικογενειάρχης και μάλιστα πολύτεκνος, που   δεν ξέρω αν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει στα ψηφοδέλτια του περισσότερους από τα δάχτυλα μιας παλάμης. Ένα παιδί που κυνηγάει την δουλειά του γυρνώντας όλη την Ελλάδα, ανοίγοντας νέους ορίζοντες επαγγελματικούς ακόμα και σε καθεστώς που σήμερα είναι απαγορευτικό λόγω οικονομικής και πολιτικής αστάθειας της χώρας. Δέν θέλησε να κρυφτεί πίσω από ένα γραφείο με σίγουρο μισθό και είμαι σίγουρος πως για αυτόν ήταν και σχετικά εύκολο όντας γιος ενός βουλευτή με μεγάλη πείρα που έχει διατελέσει σε ποικίλα πόστα στο Δημόσιο Τομέα.
Σε όλες του τις επαφές που καθημερινά σαρώνει βλέπω την συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου και την αποδοχή που έχει ένας άνθρωπος της οικογένειας και του επιχειρείν.
Το  ότι οι πολίτες αναζητούν νέα πρόσωπα, άφθαρτα, δοκιμασμένα στον επαγγελματικό στίβο ακόμη και με  αντίθετες πολιτικές πεποιθήσεις είναι αυτό που με κάνει ακόμη πιο ένθερμο υποστηρικτή του.

 Με πολιτικό λόγο και με γνώση των προβλημάτων, έχοντας κατά συνέπεια τη δυνατότητα να προωθήσει λύσεις  είναι αυτό που δίνει στον φίλο μου Παναγιώτη το αβαντάζ έναντι «αποσπασμένων» ανθρώπων που όλη μέρα είναι θεωρία ξέροντας πως ο μισθός είναι σίγουρος.

 Ο πλουραλισμός στις επαφές που καθημερινά κάνει δείχνουν ότι πρόκειται για μια υποψηφιότητα με έντονη κοινωνική αποδοχή, πέραν της μεγάλης αναγνωρισιμότητας.

Σ’ αυτό άλλωστε έχει βοηθήσει σημαντικά το γεγονός ότι  μέσα από την 20χρονη επαγγελματική του διαδρομή γνωρίζει πολύ καλά τα ζητήματα της περιφέρειας και τις αγωνίες των ανθρώπων του, έχει δώσει δείγματα γραφής για την προώθηση λύσεων, προκειμένου η περιφέρεια της Β’ Πειραιά να καταφέρει να ανακάμψει και να προχωρήσει με σταθερά βήματα σε νέους αναπτυξιακούς δρόμους.

Με τον Παναγιώτη Τραγάκη συζητώντας για το διακύβευμα των επερχόμενων  κρίσιμων εκλογών και επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους και προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό που προέχει είναι η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα της χώρας είναι αυτό το οποίο με κέρδισε, για το λόγο αυτό τονίζω πως ήμουν και θα παραμείνω φίλος του αλλά και πολιτικός υποστηρικτής του και μάλιστα από τους πιο ένθερμους.

Τον ευχαριστώ για την φιλία  του

Φωτεινός Μπλατσούκας

Θεματικός  τομεάρχης  υπεύθυνος επαγγελματιών και έμπορων  της  ΝΟΔΕ  Β  Πειραιά