14 Ιανουαρίου 2017

Σκύβουν το κεφάλι στον «Σουλτάνο Πάνο»


Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος έχει μια ιδιαίτερη ευαισθησία με τις δίκες. Θα πρέπει να έχει ψύχωση με τις μηνύσεις, αν και επειδή η σύζυγος είναι δικηγόρος δεν τους κοστίζει και πολλά. Σε κάθε περίπτωση είναι δικαίωμά του να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κάθε φορά που εκτιμά ότι θίγεται η αξιοπρέπεια και η τιμή του....

Για τα δύο τελευταία χαρακτηριστικά δεν παίρνουμε όρκο διότι όταν χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου πατριώτη και ταυτόχρονα κάνεις αέρα στον Τσίπρα για να σου δώσει μια θεσούλα στο υπουργικό συμβούλιο, ε τότε δεν μπορείς να μιλάς και πολύ για αξιοπρέπεια ή για τιμή.
Ο υπουργός Άμυνας γνωρίζει δύο πράγματα: Το πρώτο είναι οι συνωμοσίες. Μπλέκει σχετικά και άσχετα πράγματα, στη Βουλή κραδαίνει στα χέρια του διάφορα έγγραφα άνευ σημασίας ή κενά περιεχομένου (το έχει κάνει και με το Antinews), μιλά μια περίεργη γλώσσα που θυμίζει τον Λιακόπουλο με τους Ελοχίμ και Νεφελίμ, καταγγέλλει χωρίς καταγγελίες, υβρίζει και στη συνέχεια κρύβεται πίσω από την ασυλία του. Όταν δεν του βγαίνουν όλα αυτά τότε τραβάει μια μήνυση, ζητά μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και η ζωή συνεχίζεται. A, μην ξεχάσουμε και διάφορα βιβλία που γράφει για την τρομοκρατία στην Ελλάδα που δεν κάνουν ούτε για να τυλίγεις μαρίδα.
Και πάλι, βεβαίως, το τονίζουμε έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει σε μια χώρα που έσονται πρώτοι οι τελευταίοι και ο Καμμένος είναι υπουργός σε ένα από τα πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια.
Έτσι λοιπόν έκανε και τη μήνυση στον Πετρουλάκη, τον γνωστό σκιτσογράφο και αρθρογράφο ζητώντας του αρχικά 2 εκατ. ευρώ (τόσα του έλειπαν) και μετά συμβιβαζόμενος με 100 χιλ. ευρώ γιατί είναι ακριβά και τα παράβολα για τόσο υψηλό ποσό. Ο Πετρουλάκης δεν τον εξύβρισε, ούτε στράφηκε κατά των παιδιών του. Αυστηρή πολιτική κριτική του άσκησε, ακροδεξιό τον είπε, με βασικά επιχειρήματα στήριξε την επίθεσή του σε ένα πολιτικό πρόσωπο. Άλλωστε, όταν είσαι υπουργός και εκτίθεσαι με όσα λες και όσα κάνεις θα πρέπει να δέχεσαι και την κριτική. Αυτή είναι δημοκρατία, εκτός κι αν θέλουμε να την καταργήσουμε, να γίνουμε Τουρκία και μόλις κάποιος κριτικάρει τον «Σουλτάνο Πάνο» να τον στέλνουν στη φυλακή προς παραδειγματισμό. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και τα γράφουμε γιατί με τη φόρα που έχει πάρει ο σύντροφος του Αλέξη στην κυβέρνηση δεν αποκλείεται να κάνει μηνύσεις σε ό,τι υπάρχει στο διαδίκτυο. Αλλά το βασικό είναι άλλο. Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα όσα συμβαίνουν είναι ότι κανείς δεν βρέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας υπουργός, ένας βουλευτής, ένα στέλεχος έστω και μεσαίο να καταγγείλει την προσπάθεια φίμωσης της ελευθεροτυπίας. Μόνο μια ανακοίνωση βγήκε από τον… ΣΥΡΙΖΑ Χανίων. Ούτε ένας προοδευτικός, αριστερός δεν βγήκε να μιλήσει και να πει για την εξοντωτική αγωγή που κατέθεσε ο Καμμένος. Μα καλά αυτοί είναι οι προοδευτικοί άνθρωποι της χώρας; Κάνουνε τουμπεκί για να μη θίξουν τον κυβερνητικό εταίρο; Τόσο πολύ τους κρατάει δηλαδή που δε βρήκαν ούτε μια δήλωση συμπάθειας για τον Πετρουλάκη ή αποδοκιμασίας της βιομηχανίας διώξεων με τις οποίες κάποιοι επιδιώκουν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους και τους σκιτσογράφους;
Ακόμη και αυτό το περιστατικό δείχνει τα σημάδια σήψης που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο γκεμπελισμός, ο σταλινισμός τους υπήρχε πάντα, απλά τον κάλυπταν με τον δήθεν προοδευτισμό τους. Είναι τόσο εξευτελισμένοι που δεν υπάρχουν λόγια για να τους χαρακτηρίσει κανείς. Οι ίδιοι που έκαναν «επανάσταση» όσο ήταν στην αντιπολίτευση, οι ίδιοι που κατήγγειλαν περιστατικά φίμωσης του τύπου τώρα να σκύβουν το κεφάλι στον «Σουλτάνο Πάνο»; Ντροπή.