21 Οκτωβρίου 2010

«Πρωτοβουλία Σπ. Σπυρίδωνα για φθηνότερα εισιτήρια στα ιπτάμενα δελφίνια»

Μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τα νησιά του Αργοσαρωνικού ανέλαβε ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης...
 Νήσων Σπύρος Σπυρίδων, υποβάλλοντας πρόταση στον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη και την Υφυπουργό Ελπίδα Τσουρή, για την καθιέρωση μειωμένου κατά 50% εισιτηρίου στα ιπτάμενα δελφίνια, για τους μόνιμους κατοίκους. Στο σχετικό έγγραφο, ο κ. Σπυρίδων αναφέρει, μεταξύ των άλλων:






«Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύει η χώρα μας, οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν το ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα της απομόνωσης από την ηπειρωτική Ελλάδα. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται, ως γνωστόν, σε δύο βασικές αιτίες: πρώτον, στη γνωστή έλλειψη θαλασσίων συγκοινωνιών, οι οποίες διεξάγονται με αραιά δρομολόγια από και προς τα νησιά, και δεύτερον στο υψηλό κόστος των εισιτηρίων, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να χαρακτηριστεί υπέρογκο, ειδικά μάλιστα στις σημερινές συνθήκες.






Για την επίλυση του πιεστικού αυτού προβλήματος, προτείνω να καθιερωθεί, καθημερινά, τουλάχιστον 1 δρομολόγιο με 50% έκπτωση για τους μόνιμους κατοίκους, μέτρο που εφαρμόζεται ήδη σε συγκεκριμένα νησιά του Αργοσαρωνικού, 2 φορές την εβδομάδα. Η δαπάνη για τη χρηματοδότησή του προτείνεται να καλυφθεί από τον υπάρχοντα επίναυλο του 3% επί της τιμής των εισιτηρίων των πλοίων.






Θεωρώ ότι μια τέτοια ρύθμιση, εκτός από αποτελεσματική, είναι και δίκαιη, αφού η ιδιότυπη αυτή απομόνωση των νησιών μας δεν διαφέρει στην ουσία από εκείνη που προέρχεται από την έλλειψη δρομολογίων σε αυτά», τονίζει ο κ. Σπυρίδων.