11 Μαΐου 2011

Δύο ημέρες πριν το «Ζάππειο ΙΙ» συνεδρίασε η Επιτροπή Πολιτικής Ανάλυσης και Στρατηγικής της Γραμματείας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εισήγησή του ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Έχει γίνει φανερό ότι οι εξελίξεις είναι πια ραγδαίες. Η πολιτική του Μνημονίου και επισήμως απέτυχε παταγωδώς. Η ομολογία του κυβερνητικού ναυαγίου, μετά και την αποκάλυψη του «μυστικού» ταξιδιού του υπουργού Οικονομικών στο Λουξεμβούργο και τις ευθείες βολές κορυφαίων υπουργών εναντίον του ιδίου του πρωθυπουργού, είναι απόλυτη.
Ο πανικός από την κυβερνητική παραλυσία και την έλλειψη συντονισμού μπορεί να ενεργοποιεί σενάρια , ωστόσο για τη Νέα Δημοκρατία δεν τίθενται διλήμματα. Προέβλεψε με ακρίβεια τα αποτελέσματα του Μνημονίου. Μίλησε εγκαίρως για την επιτακτική της αναπτυξιακής πολιτικής.
Και επειδή πολύς λόγος γίνεται περί συναίνεσης, οφείλω να υπενθυμίσω ότι το πρόβλημα δεν είναι η συναίνεση ή μη της Νέας Δημοκρατίας στο Μνημόνιο, αλλά η απουσία σοβαρού σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης και η ολοφάνερη, πλέον, αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.
Τώρα ψάχνουν συνενόχους στην αποτυχία τους, όταν μάλιστα δεν έχουν συναίνεση μεταξύ τους. Συνενόχους, όμως, δεν θα βρουν στη Νέα Δημοκρατία. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο, ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει το δικό μας ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Το «Ζάππειο ΙΙ» συνιστά μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. Είναι Συμβόλαιο Αξιοπρέπειας με την ελληνική κοινωνία».