22 Ιουλίου 2011

Νέο δάνειο, ύψους 9,9 εκατ. ευρώ, για τον Δήμο Πειραιά (Για να έχουμε να τρώμε κύριε Πάγγαλε)

Τη σύναψη νέου δανείου, ύψους 9.900.000 ευρώ
, για την πληρωμή οφειλών του δήμου προς τρίτους, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.

Οι οφειλές, σύμφωνα με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αφορούν στις πληρωμές εργολάβων και προμηθευτών, που εκκρεμούν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Με την πολιτική σας σπρώχνετε τον δήμο στο χείλος της οικονομικής αβεβαιότητας και ανασφάλειας» τόνισε στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμφωνία», Γιάννης Μίχας, απαντώντας στον δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο δήμος είναι ήδη φορτωμένος με υπέρογκα δάνεια και δεν επιτρέπεται η σύναψη άλλου για οποιονδήποτε λόγο, πόσο μάλλον όταν μόνο φέτος έχει πάρει δύο φορές έκτακτη ενίσχυση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 6.000.000 ευρώ.

«Πρέπει να κλείσει ο φαύλος κύκλος των δανειοδοτήσεων εδώ και τώρα, διότι διαφορετικά οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία» συμπλήρωσε ο κ. Μίχας.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, υπέγραψε έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον δήμο, ύψους 3.000.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε ότι τον έχουν πληροφορήσει σχετικά με το θέμα, αλλά δεν έχει ακόμα στα χέρια του την επίσημη απόφαση.

Ο κ. Μιχαλολιάκος ανακοίνωσε, επίσης, ότι το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προχώρησε σε επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων του δήμου, στα 25 χρόνια, καθώς και σε μείωση του επιτοκίου, στο 5,9%, και σε ένα μεγάλο κομμάτι των δανείων, στο 5%.