15 Μαρτίου 2012

«Πρώτα οι μεγαλοφειλέτες και μετά η κυρά-Μαρία…»


 «Η παραίτηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ Νίκου Κοντοέ και εγγράφως είναι ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί έγκαιρα για να μην παραμείνει ακέφαλη η Δημοτική Επιχείρηση και να μην πλανώνται ερωτηματικά για τις πολιτικές σκοπιμότητες που “συνοδεύουν” την παραίτηση» υπογραμμίζει σε σχετική του ανακοίνωση ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Παπαδημάτος και προσθέτει χαρακτηριστικά:
«Τα πράγματα -πρέπει να- είναι ξεκάθαρα. Η ΔΕΥΑΠ είναι μια επιχείρηση με δημοτικό χαρακτήρα και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Για να διατηρήσει την υπάρχουσα φυσιογνωμία της πρέπει να καταστεί κερδοφόρος, χωρίς να απεμπολήσει κάθε ευαισθησία που απαιτείται για την παροχή νερού, το οποίο αποτελεί ύψιστο κοινωνικό αγαθό.
Η υπάρχουσα αρνητική οικονομική συγκυρία υπαγορεύει την ανάληψη των πρωτοβουλιών για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Υπ’ αυτή την έννοια όλοι, Δήμος, Διοίκηση της ΔΕΥΑΠ και εργαζόμενοι πρέπει να ρίξουν… νερό στο κρασί τους στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους της Επιχείρησης.
Πέραν τούτου, για να αρθεί κάθε καχύποπτη αντίληψη του συνδημότη για την ΔΕΥΑΠ, είναι αναγκαίο η τελευταία να μην δείχνει ανισόβαρη ευαισθησία στην εισπρακτική πολιτική της.»
Και ολοκληρώνει την τοποθέτησή του ο κ. Παπαδημάτος, επισημαίνοντας τα κάτωθι:
«Τελευταία προέκυψε πάλι ζήτημα με συνδημότες  που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην ΔΕΥΑΠ και δόθηκε η εντύπωση ότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο 

ανοχής, μέχρις ότου βρεθεί ανακουφιστική λύση του προβλήματος των συγκεκριμένων συμπολιτών μας.
Ερωτώ: Η ΔΕΥΑΠ εξάντλησε κάθε σύννομο μέσο για να εισπράξει όσα δικαιούται από μεγαλοφειλέτες της; Και ποιοι είναι αυτοί;
Ανάμεσά τους σίγουρα είναι το κράτος με την όποια μορφή του.
Θέλουμε λοιπόν, να ξέρουμε πόσα οφείλουν το κράτος και οι άλλοι μεγαλομπαταχτσήδες. Ας πληρώσουν πρώτα αυτοί και μετά βλέπουμε και τον λογαριασμό της κυρά-Μαρίας της γειτόνισσας μας…»