14 Απριλίου 2014

Γιατί ο Κ. Αρβανιτόπουλος στηρίζει Μώραλη και "Ολυμπιακό";


Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, βουλευτής Πειραιά, επελέγη για τη θέση του υπουργού Παιδείας καθώς, όπως όλοι πίστευαν, θα μπορούσε να δώσει λύσεις επειδή είναι και ο ίδιος καθηγητής. Ξέρει καλά τα θέματα των ΑΕΙ και μπορεί να χειριστεί καλύτερα τους συναδέλφους του, είχαν πει τότε που τον όρισαν υπουργό....

Δυστυχώς, όμως, η απογοήτευση είναι το κύριο χαρακτηριστικό της θητείας του. Τα όσα έγιναν στην αρχή της σχολικής χρονιάς στα Πανεπιστήμια ήταν ενδεικτικό της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του υπουργείου Παιδείας. Διαλύθηκαν τα ΑΕΙ χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί έγινε τέτοια διαχείριση του θέματος.
Γράφαμε τότε στο antinews «ο υπουργός Παιδείας να αναλάβει τις ευθύνες του». Τα Πανεπιστήμια έγιναν μπάχαλο και τώρα τρέχουν να κάνουν μαθήματα μέσα στο Πάσχα.
Όσο για τα σχολεία, από την αρχή της χρονιάς τα προβλήματα είναι τεράστια, τελειώνει ο χρόνος και ακόμη δεν έχουν επιλυθεί βασικά θέματα που επηρεάζουν άμεσα την εκπαιδευτική διαδικασία.
Αντί λοιπόν το υπουργείο Παιδείας και ο υπουργός να ασχολούνται νυχθημερόν με το πώς θα κάνουν καλύτερη την Παιδεία της χώρας που παραπαίει, μαθαίνουμε ότι κάνουν… ασκήσεις επιβίωσης.

Στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό
Στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό
Στον Πειραιά δίνουν και παίρνουν οι φήμες ότι ο κ. Αρβανιτόπουλος έχει προσεγγίσει με δικούς του ανθρώπους τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη και τον εκλεκτό του για τον δήμο, Γιάννη Μώραλη. Αντίθετα με την γραμμή του κόμματος, ο υπουργός ζητά από στελέχη του στο Λιμάνι να στηρίξουν τον κ. Μώραλη. Ο λόγος; Επειδή προσβλέπει σε αντίστοιχη στήριξή του από την… ολυμπιακή οικογένεια, όταν θα έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών.
Ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν αισθάνεται καθόλου άνετα και τρέχει να προλάβει μια πιθανή… εξαφάνισή του από την Α’ Πειραιά.
Τι καλύτερος τρόπος από το να παίζεις παρασκηνιακά παιχνίδια και να στέλνεις κολλητούς φίλους στον πρόεδρο της μεγαλύτερης ομάδας της χώρας; Άλλωστε, με την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, αν δεν έχει κάποιος τη στήριξη της… Θύρας 7 πάει, τον έφαγε το μαύρο σκοτάδι. Και αυτό το ξέρει καλά ο κ. Αρβανιτόπουλος. Εξ’ ου και οι αγαστές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη οι οποίες ξεκίνησαν με τον σεισμό της Κεφαλονιάς όταν ο Ολυμπιακός ανέλαβε την αποκατάσταση κάποιων σχολείων και ο υπουργός «έσταζε μέλι» για τον… μέγιστο πρόεδρο.
Αν, όμως, η διάσωση ενός πολιτικού, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, θυμίζει τη… διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν τότε πάει χαθήκαμε. Αν δηλαδή στήνεται ολόκληρη επιχείρηση με την ονομασία «κόκκινος Αρβανιτόπουλος» προκειμένου να μην «μαυριστεί» στις επόμενες εκλογές ο υπουργός, τότε ο Πειραιάς δεν έχει πολλές ελπίδες.