24 Απριλίου 2014

Σας καλώ όλοι μαζί, ενωμένοι, να δώσουμε τον καλό αγώνα και μαζί να κάνουμε τον Πειραιά προνόμιο ζωής για τα παιδιά μας και για μας



 
Το πλαίσιο των αρχών  και των προγραμματικών θέσεων που θα κινηθεί ο συνδυασμός «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», για το νικηφόρο αγώνα των επικείμενων δημοτικών εκλογών, παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στους υποψήφιους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους....

Ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου  «SAVOY» στον Πειραιά, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Στα 3.5 χρόνια  της δημαρχιακής μας θητείας αναδείξαμε το άλλο πρόσωπο της πόλης μας. 129 έργα συνολικού ύψους 100.000.000  ευρώ, σε 42 μήνες μόνο, άλλαξαν τη ζωή και την εικόνα της πόλης.
Αντιμετωπίσαμε χρόνια προβλήματα που επηρέασαν την εικόνα της πόλης μας. Δώσαμε λύσεις σε καταστάσεις που κρατούσαν πίσω την πόλη για πάρα πολλά χρόνια.»

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στους υποψηφίους του, σημείωσε:
«Θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά : δεν έχω κανέναν αντίπαλο, ούτε κόμμα, ούτε βουλευτή, ούτε σωματείο, ούτε υποψήφιο δήμαρχο. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι μάλιστα, είναι εν δυνάμει συνεργάτες μου. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με άλλους  συνδυασμούς  στις προηγούμενες εκλογές, κατά τη διάρκεια των 3,5 χρόνων  της δημαρχιακής μας θητείας ήρθαν μαζί μας και τους καλωσορίζουμε σαν να ήταν από την αρχή μαζί μας. 
Προσέξτε όμως, εμείς  τους πήραμε μαζί μας, από τη στιγμή που δεν υφίσταται ο συνδυασμός τους.

Είμαστε στρατιώτες για τον Πειραιά της καρδιάς μας, για τον Πειραιά των οραμάτων μας, για τον Πειραιά των παιδιών μας, για τον Πειραιά των εγγονιών μας και για τον Πειραιά των προγόνων μας.  Υπάρχει ένα τεράστιο έργο.
Γιατί κάποιοι προσβάλλουν τη νοημοσύνη των Πειραιωτών όταν τους λένε ότι αυτό είναι το αυτονόητο και δεν δεχόμαστε να μας προσβάλλουν και να θίγουν το φιλότιμό μας.
Πριν από τις εκλογές του 2010 ο Πειραιάς πνιγόταν στα σκουπίδια. Είπαμε ότι θα καθαρίσουμε, θα ξεβρομίσουμε τον Πειραιά από ό, τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά και μάλιστα τόλμησα να πω εντός 60 ημερών. Τον ξεβρομίσαμε εντός 30 ημερών. Αυτονόητο είναι; Αφού ήταν αυτονόητο γιατί δεν το έκαναν αυτοί που ήταν πριν δημοτική αρχή και που σήμερα πλαισιώνουν έναν άλλο συνδυασμό;  Είπαμε ότι θα κόψουμε τον «ομφάλιο λώρο» με τους νονούς στο Κυριακάτικο Παζάρι. Αυτονόητο;  Γιατί δεν το είχαν κάνει; Είπαμε ότι θα διώξουμε τη διακίνηση ναρκωτικών δια του ΟΚΑΝΑ  από το κέντρο του Πειραιά, από το κέντρο της Ναυτιλίας και του Εμπορίου. Αυτονόητο; Γιατί δεν το είχαν κάνει;  
Είπαμε ότι θα αναπλάσουμε το ωραιότερο άλσος που άφησε ο μεγάλος ευεργέτης Κρίτωνας Δηλαβέρης. Σήμερα, όποιος πάει εκεί το ερωτεύεται. Αυτονόητο;
Είπαμε να τρέξουμε να προλάβουμε το ΕΣΠΑ. Θέλω να ξέρετε ότι δεν βρήκαμε καμία  μελέτη. Προχωράμε 16 έργα μεγάλης πνοής, προχωρήσαμε  άλλα 113 έργα από τα οποία τα 70 έχουν παραδοθεί. Ποτέ αυτό δεν έχει ξαναγίνει στον Πειραιά.»

Ο κ. Μιχαλολιάκος, κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε:
«Σας καλώ όλοι μαζί, ενωμένοι, να δώσουμε τον καλό αγώνα και μαζί να κάνουμε τον Πειραιά προνόμιο ζωής για τα παιδιά μας και για μας. Η δύναμή μας  είναι οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες. Γι αυτόν τον Πειραιά της ψυχής και των ονείρων μας είμαστε όλοι πάντα ενωμένοι και για αυτόν τον Πειραιά που μας Ενώνει συνεχίζουμε.»