25 Απριλίου 2014

Ρούλα Νάννου. Απάντηση στον …. παντογνώστη, κύριο Τσαβαρή

 
 
Η περίπτωση της υποψηφιότητας του αξιότιμου αντιναυάρχου ε.α. κ. Αναστάσιου Μιχάλαρου για την οποία τόσα έχουν γραφτεί, όντως έχριζε διευκρίνησης προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και να αποφευχθούν μετεκλογικές δυσάρεστες επιπλοκές....
Μολονότι ήταν υποχρέωση του κ. Τσαβαρή ως επικεφαλής του συνδυασμού να το ερευνήσει ώστε να προστατέψει τον κ. Μιχάλαρο από πιθανές δικαστικές περιπέτειες, εν τούτοις δεν προσέφυγε πουθενά, αλλά οικειοποιούμενος και την ειδικότητα του … συνταγματολόγου διαβεβαίωσε και ενημέρωσε τους δημότες ότι ο κύριος Μιχάλαρος δεν έχει κώλυμα εκλογιμότητας, επιτιθέμενος συγχρόνως κατά των δημοσιογράφων και διαδικτυακών μέσων ενημέρωσης που ανέδειξαν το θέμα.
Την απάντηση όμως στις νομικές φλυαρίες του κ.Τσαβαρή, την δίνει το κατ΄ εξοχήν αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών που συνέταξε τα άρθρα του νόμου 3852/2010 (‘ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ’) μεταξύ των οποίων και τα περί κωλύματος εκλογιμότητας ( βλέπε σχετικό έγγραφο ΕΔΩ ).
Μετά από σχετικό διευκρινιστικό ερώτημά μου, το Υπουργείο σε πλήρη ταύτιση με την Εγκύκλιο υπ΄αρ.14, επιβεβαιώνει και αποσαφηνίζει ότι οι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων αδιακρίτως, είτε παραιτήθηκαν είτε αποστρατεύτηκαν, δεν πρέπει να έχουν υπηρετήσει στα διοικητικά όρια του δήμου που υποβάλλουν υποψηφιότητα μέσα σε χρονικό διάστημα 24 μηνών πριν από την ημερομηνία ανακήρυξης των υποψηφίων.
Σημειωτέον, ότι το σημερινό έγγραφο-απάντηση με Αρ. Πρωτ. 12296 (το οποίο και επισυνάπτεται) φέρει την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα, που σημαίνει ότι έχει συνυπογραφεί από όλη τη διοικητική ιεραρχία του Υπουργείου (4 υπογραφές), άρα είναι αυξημένης βαρύτητας και ισχύος έγγραφο.
Συνεπώς, ο καθόλα συμπαθής αξιότιμος συμπατριώτης μας θα πρέπει στα πλαίσια της νομιμότητας και του δημόσιου συμφέροντος να αναθεωρήσει την πρόθεσή του, αφού αποσαφηνίζεται πλέον με τον πιο έγκυρο τρόπο η περίπτωσή του.
Είμαι σίγουρη, ότι ο κ. Μιχάλαρος όταν έθετε υποψηφιότητα ενεργούσε με αγαθές προθέσεις, διότι δεν μπορώ να διανοηθώ ότι ένας ναύαρχος εθισμένος μια ζωή στην πειθαρχία και τη νομιμότητα θα μπορούσε ποτέ να καταστρατηγήσει το νόμο, έναντι οποιασδήποτε επιθυμίας. Είμαι απόλυτα πεπεισμένη γι΄ αυτό.
Είμαι όμως υποχρεωμένη να τονίσω ότι εάν, παρά ταύτα, επιμείνει στην υποψηφιότητα του, η συμμετοχή του στις εκλογές θα αποβλέπει μόνο στην εκ προθέσεως αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος σε όφελος του συνδυασμού του όσο και του επιλαχόντα συμβούλου, αφού πρέπει να θεωρείται βέβαιη πλέον η έκπτωσή του από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου σε περίπτωση που εκλεγεί.
Θα επαναληφθεί δηλαδή το φαινόμενο των προηγούμενων εκλογών, με τη μόνη διαφορά ότι τότε η κυρία Λούλα Καραγιάννη δεν ήξερε ότι έχει κώλυμα, γιαυτό και δεν διώχτηκε ποινικά, παρά μόνο εξέπεσε από δημοτική σύμβουλος.
Εμεις κύριε Τσαβαρή, ούτε είμαστε ούτε παριστάνουμε τους παντογνώστες.
Εμείς δουλεύουμε υπεύθυνα και μεθοδικά τηρώντας πάντα τη νομιμότητα.
Εμείς ενημερώνουμε υπεύθυνα τους δημότες και μιλάμε με έγγραφα, κι όχι με φλύαρες μεγαλοστομίες και κούφια λόγια.  
Σαλαμίνα 24/4/2014
Ρούλα Νάννου
Υποψ. Δήμαρχος Σαλαμίνας