16 Απριλίου 2014

Ποιοι λένε στον Σαμαρά να διώξει τον Αρβανιτόπουλο επειδή «παίζει» με Μώραλη-Μαρινάκη [εικόνα]


 
Φουρτούνες στα υψηλά κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας, έφερε η υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη στον Πειραιά, τον οποίον στήριξε δια της παρουσίας του, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει το «πρωθυπουργικό χρίσμα» στην υποψηφιότητα τού νυν δημάρχου, Βασίλη Μιχαλολιάκου....

Το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη το οποίο συμπεριλαμβάνει και τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει ήδη φέρει σε δύσκολη θέση την Νέα Δημοκρατία, η οποία έβλεπε μέχρι πρότινος τον συγκεκριμένο δήμο ως τον δήμο με την πιο «δυνατή» υποψηφικότητα της ΝΔ σε σύγκριση με άλλες μεγάλες πόλεις.. Ωστόσο και ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος έχαιρε την πλήρη στήριξη της ΝΔ, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά του Πειραιά.
Ο υπουργός Παιδείας έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, Πειραιάς Νικητής, σε μία κίνηση η οποία υποσκάπτει την ενότητα του κόμματος για την υποψηφιότητα του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Η δυσαρέσκεια εκφράστηκε και από τον ίδιο τον δήμαρχο Πειραιά, ο οποίος δεν άφησε το γεγονός ασχολίαστο θέλοντας να δείξει πως οι κινήσεις που κάνουν στελέχη -και μάλιστα πρωτοκλασάτα- της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.
«Να πει ο ίδιος τι θέλει» είπε ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν γίνεται να είναι «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα». Στελέχη της Συγγρού μιλώντας στο koolnews.gr κάνουν λόγο για «ξαφνικό πυρετό» στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος. Τηλέφωνα επί τηλεφωνημάτων και διαβουλεύσεις έχουν ξεκινήσει, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να θέλει να ζητήσει εξηγήσεις από τον υπουργό Παιδείας.
«Ο Σαμαράς ακούει “φωνές” μέσα από το κόμμα που του λένε να τον αποπέμψει από υπουργό», λένε στο koolnews.gr, στελέχη της ΝΔ που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό. «Δεν είναι δυνατόν μόνοι μας να βγάζουμε τα μάτια μας αμφισβητώντας μία τόσο δυνατή υποψηφιότητα σαν αυτή του Βασίλη Μιχαλολιάκου» επισημαίνουν.
Όπως βρίσκεται σε θέση να γνωρίζει το koolnews.gr, «γαλάζια» στελέχη επισημαίνουν στον Αντώνη Σαμαρά πως η κίνηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου δεν θα πρέπει να μείνει «ατιμώρητη», ενώ βλέπουν πως ο υπουργός Παιδείας κινδυνεύει μέχρι και με αποπομπή από το υπουργικό αξίωμα.
«Ο κ. Αρβανιτόπουλος παίζει» ένα δικό του παιχνίδι ενώ γνώριζε πως η κίνησή του θα προκαλούσε. Δεν είναι τυχαίο πως δεν κάθησε στην πρώτη γραμμή της αίθουσας, αλλά απέφυγε τεχνηέντως τον φωτογραφικό φακό» λένε τα ίδια στελέχη, συμπληρώνοντας πως «μία όμως φωτογραφία αρκούσε».
Ποιοι λένε στον Σαμαρά να διώξει τον Αρβανιτόπουλο επειδή «παίζει» με Μώραλη-Μαρινάκη
Μπλέχτηκε στα εσωκομματικά της ΝΔ και ο… ΣΥΡΙΖΑ
Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είδε μία καλή ευκαιρία να δείξει πως η ΝΔ έχει εσωκομματικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν τις αποφάσεις και τις επιλογές μέχρι και του ίδιου του πρωθυπουργού. «Άραγε ποιον στηρίζει η ΝΔ; Τον κ. Μιχαλολιάκο που χαίρει της επίσημης στήριξης Σαμαρά ή τον κ. Μώραλη που τον στηρίζουν κεντρικά στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης; Τελικά πόσες συνιστώσες έχει η ΝΔ;», ανέφερε η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.