14 Απριλίου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ



    
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας μέσα στο πρώην στρατόπεδο Παπαδογιώργη, το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα  νέο πάρκο - όαση για τα Καμίνια. Ο χώρος αυτός περιλαμβάνει και άλλα αξιόλογα κτήρια τα οποία ήδη αξιοποιεί ο Δήμος και σύντομα θα στεγαστούν σε αυτά Βρεφονηπιακός Σταθμός και Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης.....

Στα εγκαίνια, ξεχωριστό τόνο έδωσε η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στην ομιλία του κατά την τελετή των εγκαινίων, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Έχω τη γνώμη, ότι καλύτερο μνημόσυνο για το Νίκο Λεγάκη δεν θα μπορούσε να γίνει. Και καλύτερη προσφορά για τη γενιά των παιδιών μας δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ζητώ συγγνώμη για τη συγκίνηση. Υπάρχουν στιγμές που αξίζουν μια ολόκληρη πολιτική διαδρομή. Να βλέπεις το έργο, τη δημιουργία, τον καρπό των προσπαθειών. Να βλέπεις την ήττα των ηττοπαθών. Και να βλέπεις νέους δρόμους, καινούργιες δυνατότητες για τα παιδιά του Πειραιά, για τα παιδιά των Καμινίων.

Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, για το οποίο αγωνίστηκαν πολλές δεκαετίες  οι Καμινιώτισσες και οι Καμινιώτες. Κάπου είχε φανεί ότι τελείωσε ο αγώνας με ήττα. Γιατί  υπήρχε και μια δικαστική απόφαση, η οποία έλεγε ότι νομίμως οι καταπατητές έχουν καταπατήσει την περιουσία του Πειραϊκού λαού. Γι’ αυτό να ευχαριστήσω για τη λειτουργία ολόκληρου του πολιτεύματος και τους συνεργάτες μου και τη Νομική Υπηρεσία και το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο και το Εφετείο και τον Άρειο Πάγο, αλλά και το δικαστικό επιμελητή, που με απόλυτη ειρήνη καταφέραμε και αποβάλλαμε τους καταπατητές και εγκαταστήσαμε σήμερα, εδώ, τη διοίκηση του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος. Είναι συμβολικό το έργο. Σε λίγες μέρες εγκαθίσταται το Δημοτικό μας ραδιόφωνο. Σε λίγες εβδομάδες θα εγκατασταθεί παιδικός σταθμός και ΚΑΠΗ.

Η κατεδάφιση των μύλων του Μοίρα και η διαμόρφωση μεγάλου πάρκου, η πλατεία Αιτωλοακαρνανίας, το πάρκο Γεννηματά, όλες οι παιδικές χαρές  και όλα τα άλλα έργα αναβαθμίζουν τα Καμίνια. Μπαίνουν στην καρδιά του λεκανοπεδίου Αττικής. Όχι στο περιθώριο του Πειραιά. Και βεβαίως η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ ενώνει την περιοχή με τον Πειραιά. Δεν έχουμε κανέναν αντίπαλο, παρά μόνον τα προβλήματα του Πειραιά.
Η συμμαχία Δημοτικής Αρχής – Εργαζομένων - Δημοτών είναι πανίσχυρη, είναι μεγάλη πλειοψηφία». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η παραχώρηση όλης της έκτασης έγινε το 2005 όταν ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης. Χρειάστηκαν αγώνες μέχρι να περιέλθει ο χώρος, μαζί με τις κτηριακές υποδομές του, στην ιδιοκτησία του Δήμου και να αποβληθούν οριστικά οι διάφοροι καταπατητές.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Ξυπολιάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Στέλιος Διαμαντίδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αναστάσιος Κάρλες, Ευστάθιος Κωνσταντούζος, Παναγιώτης Ρέππας, Νίκος Αμοργιανός, Γρηγόρης Καψοκόλης, η κυρία Ευαγγελία Σαρρή, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βοϊδονικόλας, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Αντώνης Θεοδώρου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, η Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κα Κατερίνα Γαρδούνη, η κα Φλώρα Λεγάκη και πολύς κόσμος.