12 Ιουλίου 2014

Οι τρείς Καμπαλέρος γνωστοί στους Βακέρος…




Μετά την βαριά απώλεια της δημαρχία από τον Γιάννη Τσαβαρή ήρθε η περισυλλογή και ο προγραμματισμός μια κι έτσι δουλεύει εδώ και χρόνια. Δε θα σου πει καλημέρα αν δεν έχει προσωπικό όφελος, έτσι μετά τον πρώτο πανικό και το χάσιμο παραδοσιακών φίλων ρίχνει τα πλοκάμια του δεξιά κι ανεξάρτητα....

Έτσι πριν 10/15 μέρες εθεάθει με τις ευλογίες του «Πατριάρχη» της Β΄ Πειραιά Γιάννη Τραγάκη στην Τ.Ο. της Ν.Δ. στον Άγιο Λαυρέντιο για βραδινό «μεζέ» και «νεοδημοκρατικό διάλογο». Στόχος του Τραγάκη να εκμεταλλευτεί έναν ακόμα «Σαλαμίνιο» υποψήφιο στις επόμενες Βουλευτικές όποτε κι αν γίνουν αυτές, για τον δεύτερο σταυρό. Βέβαια υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο μια κι ο Τσαβαρής δεν είναι απ’ τα παιδάκια που βυζαίνουν δάχτυλο κι έχουν διαφορετικούς στόχους, ο μεν Τραγάκης τον θέλει «τραινάκι» για να του φέρει το «συμπλήρωμα» ο δε Τσαβαρής στόχο έχει την εκλογή για δυο λόγους.
Πρώτον, να μεταπηδήσει σε ψηλότερα «σαλόνια» ήτοι κοινωνική καταξίωση κι όχι μόνο και δεύτερον να εξασφαλίσει την πολυπόθητη βουλευτική ασυλία γιατί εκείνος ξέρει καλά το τι τον περιμένει από τούδε και στο εξής!
Απ’ την άλλη, βλέποντας το εγχείρημα του αυτό, μέσω νεοδημοκρατικού βήματος να ναυαγεί δεδομένης και της βαθιά πράσινης πολιτικής του κονίστρας έκανε πρόσφατα άνοιγμα προς το μικρό κόμμα του Καμμένου τους Ανεξάρτητους Έλληνες όπου τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο τους ελέγχει, σκεφτόμενος και σωστά πως τα μικρά κόμματα στην Β΄ Πειραιά συνήθως ευνοούνται κι αν είναι να βγάλουν έναν Βουλευτή εκεί θα ‘χει σαφώς καλύτερη τύχη από την Νέα Δημοκρατία που ούτως ή άλλως καταβαραθρώνεται.
Οι εξελίξεις τρέχουν κι ένα είναι βέβαιο πως ο Τσαβαρής δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη. Ίδωμεν!