7 Ιουλίου 2014

Γάμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και παρανυφάκι το ΠΟΤΑΜΙ. Ανοίγει ο δρόμος για τον τρίτο πόλο!



Οι μάσκες έπεσαν. Νεοεδημοκράτες και Συριζαίοι το λένε παντού. Είναι ερωτευμένοι! Μπορεί να τσακώνονται στο δημόσιο λόγο τους (για τα μάτια του κόσμου), αλλά στο βάθος αγαπιούνται! Θέλουν να είναι μαζί. Αλλά πως να το πουν στους ψηφοφόρους τους. Ψάχνουν τον τρόπο. Όμως άμα θέλει η νύφη και ο γαμπρός..


Από τη στιγμή που ο γάμος ΝΔ-Χρυσή Αυγή ξεμπροστιάστηκε από τον συνεργάτη του Πρωθυπουργού κ. Μπαλτάκο, το επόμενο βήμα ήταν το κόμμα της Συγγρού να αναζητήσει αλλού έρωτες.

Και τι πιο πρόσφορο από τον διψασμένο ΣΥΡΙΖΑ για εξουσία.

Το κόμμα των 40 συνιστωσών, έχει λάβει πια το ΟΚ από τα ξένα και εγχώρια κέντρα εξουσίας, να προχωρήσει σε εκείνες τις λεκτικές στρογγυλοποιήσεις που θα του επιτρέψουν να μπει σε Μαξίμου και κυβέρνηση με το μικρότερο δυνατό πολιτικό κόστος. Άλλωστε από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε το σκίσιμο του μνημονίου, επιδόθηκε σε ένα αγώνα δρόμου και κυριολεκτικά σκίστηκε να υποβάλλει τα σέβη του σε εκείνους τους κύκλους εξουσίας που θα του έδιναν πράσινο φως για να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ.

Τα συνοικέσια έχουν γίνει εδώ και καιρό. Και οι δύο πλευρές συναντώνται μυστικά και συζητούν τις λεπτομέρειες της επόμενης ημέρας. Αλλά και της προηγούμενης, καθώς θα πρέπει να δικαιολογήσουν στους ψηφοφόρους τους τα αδικαιολόγητα.

Είναι δεδομένο πως μία τέτοια κωλοτούμπα θα απογοητεύσει εκείνους τους ρομαντικούς που περίμεναν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει μία αριστερή κυβέρνηση.. Με ποιον;;

Όμως όπως και να κάτσει η μπίλια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει το δρόμο του. Ξεχνά τις λαϊκές του ρίζες και κινείται με ταχύτητα φωτός προς τη δεξιά λύση. Χρησιμοποιεί ως άλλοθι δε τον «φυτευτό» Θεοδωράκη.. Τον πρόθυμο να γίνει μπαλαντέρ όλων. Αρκεί να τον αφήνουν να γυρνάει τους «πρωταγωνιστές»..

Τώρα ακόμη πιο πολύ διαφαίνεται η ανάγκη του τρίτου δημοκρατικού πόλου. Της δύναμης που θα ενώσει το πατριωτικό κέντρο. Της δύναμης του λαού θα δώσει ελπίδα και λύσεις μακριά από εκείνους τους δεξιούς και αριστερούς που χρησιμοποιούν την πόλωση ως άρμα για να συνθλίψουν τις δυνάμεις του κέντρου και τελικά να συγκυβερνήσουν με τις ευλογίες Ευρώπης και ΗΠΑ.

Η ώρα του τρίτου δημοκρατικού πόλου έφτασε. Τώρα που οι μάσκες για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έπεσαν. Για να μην μείνει ο Ελληνικός λαός έρμαιο των δημαγωγών και των λαϊκιστών.