10 Αυγούστου 2014

ΟΧΙ στον εμπαιγμό από τους κομματικούς συνδικαλιστές Λαϊκών αγορών !!


Από το Σεπτέμβριο ξεκινάει η προσπάθεια της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα των κομμάτων της αριστεράς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Κ.Κ.Ε.) για την πτώση της κυβέρνησης Εθνικής προσπάθειας του Αντώνη Σαμαρά. 
  
  Στα πλαίσια αυτά και στο χώρο των λαϊκών αγορών όπου ...έχει επαφή με τα λαϊκά στρώματα της κοινωνίας από το Σεπτέμβριο προγραμματίζονται για απεργιακές κινητοποιήσεις μίας ημέρας κάθε εβδομάδας μέχρι το Δεκέμβριο όπου θα ψηφιστεί ο προυπολογισμός του Κράτους.

   Στο κλάδο των λαϊκών αγορών οι δύο Ομοσπονδίες του "παλαιού" Οργανισμού Λαϊκών Αγορών Αθηνών-Πειραιώς των Επαγγελματιών και των Παραγωγών ελέγχονται από το Κ.Κ.Ε. και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντίστοιχα.
 
   Το θέμα είναι ότι το είχαν ξανακάνει προεκλογικά στις Ευρωεκλογές με αφορμή το νομοσχέδιο για οκτώ μέρες και στο τέλος την σταμάτησαν χωρίς να έχουν "κερδίσει" κάτι για τον κλάδο και τους πωλητές τους αλλά φυσικά προσπάθησαν να έχουν πολιτικό όφελος τα κόμματά τους.
  
  Από αυτή την απεργία οι μόνοι χαμένοι ήταν οι πωλητές των λαϊκών αγορών διότι έμειναν χωρίς μεροκάματο οκτώ μέρες δίχως να κερδίσουν από το νομοσχέδιο τίποτα απεναντίας με την αδιαλλαξία των συνδικαλιστών αυξήθηκαν τα πρόστιμα και τέλος Οκτωβρίου σταματάει η λειτουργία του Οργανισμού λαϊκών αγορών και πηγαίνει ως διεύθυνση στην Περιφέρεια Αττικής.
 
   Αυτό το γεγονός δεν πρέπει να ξαναγίνει διότι τώρα στο τιμόνι της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα θέματα αγοράς και τροφίμων είναι ένας φιλολαϊκός και έμπειρος πολιτικός ο Γεράσιμος Γιακουμάτος ο οποίος ήδη έχει κάνει διορθωτικές αλλαγές και από μόνος του όπου θα υλοποιηθούν αρχές Σεπτεμβρίου και μάλιστα πολλά προβλήματα που έχουν προκύψει όπως το ύψος των προστίμων ήδη έχει κάνει τις ενέργειές του και τυπικά θα τις ολοκληρώσει όπως γράφτηκε παραπάνω.
  
  Πρέπει λοιπόν οι σώφρονες πωλητές λαϊκών αγορών αυτή τη φορά να μην τους ακούσουν και να τους "γυρίσουν" την πλάτη για να μην ξαναδιώξουν τους καταναλωτές στα super market και στα μανάβικα της γειτονιάς όπου είχαν κάνει τρομερή δουλειά στην προηγούμενη απεργία.

   Αυτή τη φορά θα σταθούν οι απλοί πωλητές λαϊκών αγορών στο ύψος των περιστάσεων πιο πάνω από τις συντεχνίες και τους συνδικαλιστές τους για μην χάσουν από τα πολιτικά παιχνίδια αυτών την εργασία τους!