29 Σεπτεμβρίου 2014

"ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2014 - ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΗΧΗΣΗΣ "




  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, σηματοδοτώντας την έναρξη των "Σαλαμινίων 2014"΄. Με πρώτη την Δήμαρχο της Ιστορικής Σαλαμίνας κ. Ισιδώρα Νάννου - Παπαθανασίου , στεφάνους προς τιμή των Σαλαμινομάχων κατέθεσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, 20 πρέσβεις , και......
βουλευτές. 


Το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στο Τύμβο των Σαλαμινομάχων τελέστηκε η κατάθεση στεφάνων η παράδοση παραλαβή του λαβάρου των Σαλαμινομάχων από το Δήμο της Αίγινας στο Δήμο των Μεγαρέων , αρχαιοελληνική τελετή της αφής του απολλώνιου φωτός με τη Βίκη τη Βιρβίλη ως πρωθιερέα μαζί με τις Ιέρειες ενώ εκείνο που έκανε εντύπωση ήταν ο λόγος της Δημάρχου Σαλαμίνος κ. Ισιδώρας Ναννου - Παπαθανασίου που ως μια σύγχρονη Σαλαμινομάχησα απαίτησε άμεσα από τη Ελληνική πολιτεία τη προστασία και ανάδειξη όλων των χώρων της Ναυμαχίας και την επιστροφή όλων των ιστορικών χωρών από το ΟΛΠ στο Δήμο του νησιού , λέγοντας χαρακτηριστικά " ότι εμείς θα παλέψουμε θα διεκδικήσουμε και θα τα καταφέρουμε γιατί πάνω από όλους εμάς είναι η ιστορία μας ο πολιτισμός μας τα 2500 χρόνια μας και να μη ξεχνάμε ότι η Σαλαμίνα είναι η παγκόσμια κοιτίδα της Ελευθερίας και την Δημοκρατίας".


 ο Αντιπεριφερειάρχης  Αττικής και Νήσων Ναύαρχος κ. Χατζηπέρος αναφέρθηκε επίσης ότι η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίξει έμπρακτα την Δήμαρχο Σαλαμίνας και το νησί στη προστασία , προβολή ανάδειξη και της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας !! 



Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν και η μεγάλη στρατιωτικη / μαθητική παρέλαση στον Αρχαίο Λιμένα Αμπελακίων, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους παρευρέθησαν. Η σύγκλιση του χρόνου που έγινε έσμιξε το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας με το σύγχρονο ελπιδοφόρο μέλλον, βλέποντας τα μικρά παιδιά με υψωμένες τις σημαίες να παρελαύνουν εκεί που, πριν 2500 χρόνια περίπου, προετοιμάζονταν το έδαφος για τη λαμπρότερη νίκη της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού.



Την παρέλαση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχηγός στόλου αντιναύαρχος Λίτσας εκ μέρους του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (Α/ΓΕΝ) - ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά υποναύαρχος Σαριγιάννης εκ μέρους του αρχηγού του Λ.Σ. Ανώτεροι και Ανώτατοι Αξιωματικοί Π.Ν., Λ.Σ.
εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και της Ελληνικής Κυβέρνησης  βουλευτές, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης,
Ο Πρόεδρος του δυκτιου των αδελφοποιημένων πόλεων των Σαλαμινομάχων Δήμαρχος Μεγάρων Σταμούλης Γρηγόρης Δήμαρχοι, και εκπρόσωποι του Τύπου. Αξίζει να σημειωθεί ιδιαίτερα ότι για πρώτη φορά τίμησαν με την παρουσία τους οι ένοπλες δυνάμεις ΟΥΚ - ΛΟΚ , η πολεμική αεροπορία και υπήρξε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από τις φρυκτορίες . net σε συνεργασία με το CNN, BBC , στην Αμερική , Ευρώπη και Αυστραλία σε ζωντανή σύνδεση με εκατομμύρια θεατές επίσης αθλητές που συμμετείχαν στου αγώνες ποδήλατου από τη Σερβία , Ισραήλ , Αγγλία , Γεωργία , Τσεχία καθώς και εκπρόσωποι πρεσβειών .