18 Σεπτεμβρίου 2014

Με το «καλημέρα» πλην ένας για τον Μελά

Απώλειες καταμέτρησε στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση του νέου  Δημοτικού Συμβουλίου , η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας , « Εδώ Κορυδαλλός» του Γιάννη Μελά.
Ο κ. Μελάς προέβη στη διαγραφή του  Νίκου Παπαδημητρίου, μετά το « αντάρτικο» και την υποψηφιότητα που έθεσε για αντιπρόσωπος στο.....
διαδημοτικό Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο .
Ο κ. Παπαδημητρίου ,που εξελέγη για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος , αμφισβήτησε ανοιχτά την επιθυμία του κ. Μελά , να είναι  αντιπρόσωπος ο εκλεκτός του , Γιώργος Γκόγκος κι έθεσε υποψηφιότητα κι εκείνος με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η διαδικασία σε φηφοφορία  , η οποία εξελίχθηκε σε πραγματικό πολιτικό κόλαφο , για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας .
Αφού μετά από τρεις άκαρπες ψηφοφορίες , στις οποίες ο επίσημος υποψήφιος της μείχονος μειοψηφίας , ο κ. Γκόγκος , δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό , τελικά εξελέγη με …κλήρωση .
Από τα αποτελέσματα των τριών ψηφοφοριών , αποδείχθηκε ότι ή υπήρχαν και άλλες διαρροές  και διαφοροποιήσεις από την πρόταση του κ. Μελά ή  ως παράταξη και προσωπικά ο ίδιος είναι παντελώς απομονωμένος από την υπόλοιπη παράταξη.
Κι αυτό διότι  πλην του Παπαδημητρίου , η παράταξή του μαζί με τον  ίδιο τον κ. Μελά , αριθμεί  έξι Δημοτικούς Συμβούλους , εκτός από τη  δεύτερη ψηφοφορία που  ο κ. Γκόγκος έλαβε επτά ψήφους , στις άλλες δυο  κατέγραψε από έξι ψήφους .
Συγκεκριμένα στην πρώτη ψηφοφορία ο κ. Γκόγκος έλαβε 6 ψήφους  έναντι πέντε του  κ. Παπαδημητρίου και δυο λευκών , στη δεύτερη 7 έναντ 6 του κ Παπαδημητρίου ενώ  στην τρίτη ισοψήφισαν λαμβάνοντας από έξι ψήφους .
Δεδομένου ότι στη ψηφοφορία συμμετείχαν και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης (Κυλλάκου –« Πάμε Αλλιώς» , Παπουτσιδάκη – « Λαική Συσπείρωση» , Δημόπουλος- « Δημος για Όλους» και Διάκος –“ Κορυδαλλός  Πρώτη Πόλη)  , αυτό καθιστά  πασιφανές  ότι  στην υποψηφιότητα στου κ. Γκόγκου είτε υπήρχαν κι άλλες διαρροές από την παράταξη Μελά ή αντιτάχθηκε σ΄αυτήν το σύνολο των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης .
Η διαγραφή του κ. Παπαδημητρίου , από τον κ. Μελά , επιφέρει παράλληλα και την οριστική διακοπή των πολιτικών σχέσεων που είχε με τον ισχυρό « γαλάζιο» παράγοντα  του Κορυδαλλού , γιατρού , Κώστα Νικητόπουλου , του οποίου ο εν λόγω Δημοτικός Σύμβουλος είναι στενότατος συγγενής .
Η ρήξη  αυτή με τον κ. Νικητόπουλο , ο οποίος αποτέλεσε  ένα από τα βασικότατα στηρίγματα του κ.Μελά , στις εκλογές και ειδικά για τη διείσδυσή του σε νεοδημοκράτες και άλλους δεξιούς   ψηφοφορους , είναι πολύ πιθανόν ότι θα πυροδοτήσει διεργασίες , τους επόμενους μήνες  και ενδεχομένως ανακατατάξεις μεταξύ των « γαλάζιων» Δημοτικών Συμβούλων , που είναι διάσπαρτοι σήμερα σε διαφορετικές παρατάξεις