23 Σεπτεμβρίου 2014

"Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος..."





Η ανάρτηση είναι τυχαία αλλά είναι ζωντανό παράδειγμα στην  εποχής μας



Θα έχετε ακουστά βέβαια την συγκεκριμένη φράση “ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος”. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει πιο σίγουρος εχθρός από εκείνον στον οποίο κάνεις καλό,-ευεργετείς. Όταν άκουσα την.....
συγκεκριμένη φράση για πρώτη φορά, απόρησα. Μα, είναι δυνατόν; Ο άνθρωπος που του έχεις κάνει καλό, να θέλει το κακό σου; Να είναι εχθρός σου; Στην πορεία της ζωής μου κατάλαβα ότι κάτι τέτοιο όχι απλά ισχύει, αλλά αποτελεί και τον θλιβερό κανόνα! Δυστυχώς!
Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ανθρώπων. Είναι τα άτομα που δίνουν, χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση. Τέτοια άτομα συνήθως εκτιμούν ό,τι τους δίνεται και έχουν μάθει στην ζωή τους να λένε “ευχαριστώ”. Υπάρχουν τα άτομα που δεν κάνουν τίποτα χωρίς αντίτιμο. Με άλλα λόγια “βοήθησε με, για να σε βοηθήσω και εγώ!”. Αυτό το βλέπουμε συνήθως στον εργασιακό χώρο και κάπως έτσι δημιουργούνται τα “παρεάκια” ή με άλλα λόγια οι κλίκες! Υπάρχουν όμως και τα άτομα που αρέσκονται στο να “παίρνουν” χωρίς να έχουν διάθεση όχι απλά να “δώσουν” αλλά ούτε να εκτιμήσουν αυτά που πήραν! Και συνήθως τέτοια άτομα είναι τα πρώτα που θα στραφούν εναντίον σου! Γιατί σε θεωρούν “εύκολο-βατό” στόχο. Γιατί έχεις κάτι που  αυτά δεν θα έχουν ποτέ! Ανυστεροβουλία!