27 Φεβρουαρίου 2015

Με το πιστόλι στον κρόταφο...

   
Μάντεις κακών δε θέλουμε να γίνουμε αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η χρεοκοπία της Ελλάδας και οι μαύρες ημέρες είναι πολύ κοντά. Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν, όσο… λαοπρόβλητοι κι αν είναι. Όσοι έπαιξαν το μέλλον των παιδιών μας στη θεωρία των παιγνίων τους καλύτερα να βρουν τρύπα να κρυφτούν.....


Η «Θεωρία των Παιγνίων» είναι αυτή που λατρεύει ο Βαρουφάκης και πιθανότατα την εξήγησε στον Αλέξη Τσίπρα που δεν είχε ιδέα από οικονομικά. Ο λατρεμένος για ένα μήνα από τα media υπουργός Οικονομικών πλέον βάλλεται από παντού, όμως, η θεωρία του εφαρμόστηκε στην Ελλάδα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τη χώρα στα ζάρια, όπως είχαμε προβλέψει προεκλογικά. Έπαιξε και έχασε και μαζί της χάνει όλος ο ελληνικός λαός.
Δεν ξέρουμε αν το έχετε καταλάβει, όμως, όλες οι τελευταίες δηλώσεις του Βαρουφάκη καθώς και άλλων στελεχών της κυβέρνησης προετοιμάζουν τον ελληνικό λαό για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.
«Οι Έλληνες δεν θέλουν λεφτά ή δουλειές αλλά αξιοπρέπεια», είπε ο «παίκτης» κ. Βαρουφάκης με στόμφο στη συνέντευξή του στο Blooomberg. Και δεν το είπε τυχαία καθώς βλέπει ότι το ταμείον είναι μείον, οι δανειστές μας γύρισαν την πλάτη και η διαπραγμάτευση ναυάγησε οριστικά και αμετάκλητα. Ο Βαρουφάκης, καθώς δεν είναι… πατενταρισμένος Αριστερός ως μη μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, λέει την πρώτη αλήθεια από τη στιγμή που έγινε υπουργός.
«Έλληνες θα χορτάσετε αξιοπρέπεια αφού λεφτά δεν υπάρχουν», μας λέει ο Βαρουφάκης. Τώρα να του θυμίσουμε τι έλεγε προεκλογικά; Να του θυμίσουμε που έλεγε ότι δεν χρειάζεται η Ελλάδα τα 7,5 δις από τις δόσεις που μας χρωστά η τρόικα; Τώρα ικετεύει τον Ντράγκι να σώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. «Δώστε μας τα 1,9 δις που μας χρωστάτε», λέει τώρα και έχει δίκιο. Όμως, δυστυχώς το δίκιο του ισχυρού είναι πιο… καλό.
Θυμάστε τη Νάντια Βαλαβάνη που προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα πάρουμε τη δόση; Τώρα παρακαλάει να πάμε να ενταχθούμε στη ρύθμιση και να πληρώσουμε τους φόρους μας. Τον δε Τσίπρα να ζητά από τους φορολογούμενους να σπεύσουν στα γκισέ της εφορίας. Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Αυτή είναι η Παναγία η Παρακλήτρια.
Άραγε που είναι η αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα; Που είναι η μαγκιά η προεκλογική που θα έδιωχνε την τρόικα και θα έσκιζε τα μνημόνια; Που είναι το θάρρος μπροστά στους διεθνείς τοκογλύφους; Τώρα έγιναν σύμμαχοι;
«Φάτε αξιοπρέπεια Έλληνες, αφού δε θα σας μείνει φράγκο» μας λέει ο Βαρουφάκης και δεν παραιτείται. Δεν αυτοεξορίζεται που οδήγησε τη χώρα σ’ αυτή την κατάσταση.
Η χώρα είναι ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Τα νούμερα δε βγαίνουν, τα Ραχηλιάρικα δεν τυπώθηκαν ακόμη, οι Podemos δεν έκαναν ακόμη Κούγκι την Ευρώπη, η μαντάμ Μέρκελ ακόμη κυβερνά την ΕΕ, οι σύμμαχοι που περίμενε ο Αλέξης τον έχουν ξεχάσει. Οι δανειστές συντεταγμένα πλέον εφαρμόζουν κατά γράμμα το σχέδιό τους. Σφίγγουν τη θηλιά στο κεφάλι της Ελλάδας. Την στραγγαλίζουν με τέτοιο τρόπο ώστε να παρακαλά για λίγη βοήθεια.
Το τελευταίο μήνυμα είναι σαφές: Αν ζητήσετε παράταση, αν δεν έχετε να πληρώσετε αυτό είναι πιστωτικό γεγονός, είναι χρεοκοπία, λέει το ΔΝΤ. Κυνισμός; Αθλιότητα; Έγκλημα σε βάρος της χώρας; Όπως και αν το πείτε η Ελλάδα είναι με το πιστόλι στον κρόταφο. Αργά αλλά σταθερά οι δανειστές που μέχρι πρότινος έβριζε ο Τσίπρας, μας οδηγούν σε ένα σταυροδρόμι. Η μια κατεύθυνση λέει χρεοκοπία, κατσαρόλες για τον κόσμο και ελικόπτερο για τον Τσίπρα α λα Αργεντινή.
Η δεύτερη κατεύθυνση δείχνει προς νέο Μνημόνιο, 20,30,40 δις ευρώ με πολύ σκληρούς όρους. Η χώρα χάνει πέντε σκληρά χρόνια θυσιών και επιστρέφει στο μαύρο 2010.
Αλλά κι αυτή η κατεύθυνση σημαίνει πολιτική κατάρρευση, πλήρης απομυθοποίηση της κυβέρνησης της Αριστεράς, και στο βάθος… ελικόπτερο και πάλι για τον Αλέξη.
Μάντεις κακών δε θέλουμε να γίνουμε αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο η χρεοκοπία της Ελλάδας και οι μαύρες ημέρες είναι πολύ κοντά. Οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν, όσο… λαοπρόβλητοι κι αν είναι. Όσοι έπαιξαν το μέλλον των παιδιών μας στη θεωρία των παιγνίων τους καλύτερα να βρουν τρύπα να κρυφτούν.
Από εδώ και στο εξής οι εξελίξεις, πολιτικές και οικονομικές θα είναι ραγδαίες. Θα γίνουν πολλά. Εκλογές, δημοψήφισμα, μεγάλος συνασπισμός; Ο καιρός γαρ εγγύς.