1 Μαρτίου 2015

Εφιάλτης για τον Τσίπρα η «Αριστερή Πλατφόρμα»

 

Πώς θα συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα ένα κόμμα που δεν έχει λύσει βασικά ζητήματα στο εσωτερικό του;
Με επικοινωνιακά παιχνιδάκια επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας να συγκαλύψει το χάος που επικρατεί στο κόμμα του. Η συμφωνία των Βρυξελλών εγκλώβισε τα «συντρόφια» που μέχρι τις εκλογές είχαν σηκώσει μπαϊράκι επανάστασης και τώρα τους ζητούν να γίνουν…
Κομανέντσι με αποτέλεσμα στο κόμμα να έχει γίνει χαμός. Η διήμερη Κεντρική Επιτροπή ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα και τις διαφωνίες, κοινώς τη Βαβέλ που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ και που ο πρωθυπουργός προσπάθησε να κρύψει κάτω από το χαλί.
Την ίδια στιγμή που στην ΚΕ γινόταν χαμός και ακούστηκαν πολύ σοβαρές απόψεις κατά της ηγεσίας ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση σε όσους βουλευτές ζήτησαν να μην καταργηθούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα. Χρησιμοποιώντας άκρως λαϊκίστικο θέμα, από αυτά που «παίζουν» στα site και τα δελτία ειδήσεων, ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να βάλει μπούργκα στα προβλήματα που έχει στο κόμμα του και αφορούν στην ιδεολογική σύγχυση που επικρατεί. «Προσέξτε σύντροφοι» τους είπε για τα βουλευτικά αυτοκίνητα και τους προειδοποίησε να μην επιμείνουν λέγοντας ότι δεν πρέπει να «γίνουμε σας τους άλλους» και ότι υπάρχει κίνδυνος να… πασοκοποιηθούν. Μα πόσο πιο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν άραγε; Δεν τους φτάνει όσο είναι;
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Δεν είναι τα βουλευτικά αυτοκίνητα αλλά το βασικό ζήτημα είναι πώς θα συνεχίσει να κυβερνά την Ελλάδα ένα κόμμα που δεν έχει λύσει βασικά ζητήματα στο εσωτερικό του. Ακόμη και η υποψηφιότητα του Τ. Κορωνάκη, την οποία προωθεί η προεδρική πλευρά, έχει προκαλέσει αντίδραση από την Αριστερή Πλατφόρμα που κατέβασε τον Αλέκο Καλύβη, όχι τόσο για να νικήσει όσο για να την «σπάσει» στον Τσίπρα και να του θυμίσει ότι δεν είναι μόνος.
Αλλά και το γεγονός ότι 68 στελέχη της ΚΕ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας που ήταν κατά της συμφωνίας, δείχνει ότι το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε φάση αποσταθεροποίησης.
Πώς, όμως, θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση όταν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει πώς θέλουν την Ελλάδα; Όταν πάνω από το 30% του κόμματος λέει ότι πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με τους δανειστές, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Κι όταν ακόμη και το 70% που στηρίζει τη συμφωνία έχει αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσει;
Κυβερνητικά στελέχη ήδη ρίχνουν βολές κατά του Γ. Βαρουφάκη λέγοντας πώς προλαβαίνει να δίνει δύο και τρεις συνεντεύξεις την ημέρα ενώ του καταλογίζουν «δημιουργική ασάφεια» κοινώς … ο Γιάνης ο Φλου.
Ο Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα τα είπαν χοντρά και ξεθύμαναν, όμως μην περιμένετε να ρίξουν και την κυβέρνηση. Άλλωστε οι υπουργικές θέσεις είναι πολύ ζεστές για να τις αφήσεις. Επομένως, είτε θα ρίχνουν βολές απλά για να δηλώσουν την παρουσία τους είτε θα αναγκαστούν να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα που μέχρι σήμερα ξόρκιζαν. Νομίζουν, οι αντιφρονούντες, ότι είναι η συμφωνία και τίποτε άλλο. Δυστυχώς γι’ αυτούς έπονται τα σκληρά μέτρα και –ελπίζουμε πως όχι- η τρίτη δανειακή σύμβαση, δηλαδή νέο μνημόνιο με σκληρά μέτρα. Για να δούμε τότε πόσα απίδια έχει ο σάκος για τους «τζάμπα μάγκες»; Μέχρι τότε όμως, η κόλαση είναι μπροστά μας και ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να θερίσει τις θύελλες που έσπειρε. Με τα ταμεία άδεια και τους δανειστές να απαιτούν τα λεφτά τους, είναι θέμα χρόνου η στάση πληρωμών. Δηλαδή, εδώ η Ελλάδα καταστρέφεται και ο Τσίπρας συνεχίζει να παίζει επικοινωνιακά κολπάκια. Πότε μιλά για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, πότε βλέπει συνωμοσίες για ανατροπή της κυβέρνησης, πότε επιτίθεται στη ΝΔ.
Αντί να δει πώς θα φτιάξει το κόμμα του και την κυβέρνηση που επέλεξε ο λαός για να κυβερνήσει, επιδίδεται σε ανούσια παιχνίδια και σκιαμαχίες που χειροτερεύουν την κατάσταση για την Ελλάδα παρά τη βελτιώνουν.
Δεν έχει καμιά σημασία ποιος θα εκλεγεί γραμματέας στην ΚΕ. Καμιά σημασία αν ο Τσίπρας θα ελέγχει το 60% ή 70% του κόμματός του. Δεν έχει σημασία και τι λέει ο Λαφαζάνης, ο Νταβανέλος, ο Καλύβης ή ο Μητρόπουλος. Σημασία έχει να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι αντιπολίτευση. Ότι κυβερνούν και κρατούν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους. Την πρώτη ζημιά την έκαναν. Ας ανασυνταχτούν για να μην κάνουν μεγαλύτερη.