6 Μαρτίου 2015

Οι Εφιάλτες της ΝΔ ηττήθηκαν

Κυριαρχία Σαμαρά...

Τι είναι η Νέα Δημοκρατία;
Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά;
Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;....

Και συνεχίζει το ποίημα του Ι. Πολέμη με ελαφρά παραποίηση… ποιητική αδεία φυσικά με αφορμή όσα συμβαίνουν στη ΝΔ:
Ὅλα η Νέα Δημοκρατία μας! Κι αὐτὰ κι ἐκεῖνα,
καὶ κάτι πού ῾χουμε μὲς τὴν καρδιὰ
καὶ λάμπει ἀθώρητο σὰν ἥλιου ἀχτίνα
καὶ κράζει μέσα μας: Ἐμπρὸς παιδιά!
Έχοντας την ποιητική διάθεση να αναλύσουμε τα όσα έγιναν στην Κ.Ο. πράγματι καταλήγουμε σε ορισμένα συμπεράσματα για το τι είναι πράγματι αυτό το κόμμα της Δεξιάς που κάποτε ήταν το κόμμα των νοικοκυραίων αλλά τους έφαγε κι αυτούς το μνημόνιο.
Η ΝΔ δεν είναι τίποτε και είναι όλα. Δεν ανήκει σε κανέναν και ανήκει σε όλους. Δεν έχει ιδιοκτήτες αλλά πολλοί πλασάρονται ως τέτοιοι. Όχι, η ΝΔ δεν ανήκει στον Καραμανλή, ούτε στον Σαμαρά και πολύ περισσότερο ούτε στο Μητσοτακέϊκο. Ανήκει στον κόσμο που ψηφίζει ακόμη κεντροδεξιά, που έχει απογοητευτεί από πολλά αλλά επιμένει και δεν πάει στον ΣΥΡΙΖΑ να σηκώσει σημαία ευκαιρίας. Όμως, ακόμη κι εκείνοι που λοξοδρόμησαν στην πορεία πάλι ΝΔ είναι και πάλι θα ξαναγυρίσουν όταν δουν ότι η πατρίδα κινδυνεύει.
Η σύγκρουση στην Κ.Ο. ήταν αναπόφευκτη, όπως και οι πολλές και διαφορετικές φωνές. Καλά έκαναν και ζήτησαν συνέδριο ή αλλαγή ηγεσίας, καλά έκανε κι ο Σαμαράς που είπε ότι δεν εγκαταλείπει την ώρα της μάχης. Όμως, αν θέλουμε πράγματι να δούμε την αλήθεια κατάματα θα πρέπει να πούμε και ποια είναι η ιδεολογικοπολιτική ταυτότητα του κόμματος κι αν αυτή χάθηκε. Η ΝΔ ως κόμμα των νοικοκυραίων, της λογικής, της ευρωπαϊκής προοπτικής ανέλαβε το 2012 (μαζί με το ΠΑΣΟΚ μην το ξεχνάμε αυτό) να σώσει την Ελλάδα. Ο Σαμαράς πήρε την καυτή πατάτα στα χέρια του και αν και δεν ήταν πλειοψηφία και αναγκάστηκε να έχει μαζί του τους Πασόκους, κουτσά – στραβά κατάφερε να βάλει την Ελλάδα σε ίσιο δρόμο. Απέτυχε σε άλλα και πλήρωσε βαρύ τίμημα. Όμως, τελικά η ΝΔ πλήρωσε το μνημόνιο. Και πλήρωσε και το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αντιπαρατεθεί στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, όμως, βλέπουμε τώρα ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο.
Η ΝΔ πλήρωσε την εσωστρέφειά της, την έλλειψη στρατηγικής οργάνωσης, την αδυναμία να επαναφέρει το δίκαιο στην ελληνική κοινωνία. Αυτή την αυτοκριτική έπρεπε να κάνουν στη ΝΔ και ταυτόχρονα, την ώρα που ξανά η χώρα είναι σε κίνδυνο, έπρεπε να συνασπιστούν όλοι στον κοινό σκοπό. Να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία. Ως εκ τούτου, όλοι εκείνοι οι πολλαπλώς ευεργετηθέντες από τον Σαμαρά που χθες τον «πούλησαν» και πάνε να εισπράξουν τα 30 αργύρια, μήπως να κάνουν την αυτοκριτική τους; Μήπως να δουν αν ανήκουν στην κατηγορία των άχρηστων, τεμπέληδων, φοβισμένων και άβουλων ανθρώπων που κυβέρνησαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες;
Όμως, δεν είναι ο Σαμαράς το θέμα αλλά η ΝΔ. Αυτοί που θέλουν να διαλυθεί το κόμμα, που ενώ η κυβέρνηση έχει καταρρεύσει ας σκεφτούν αν προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στον Τσίπρα. Μια κυβέρνηση υπό διάλυση πιάνεται από το σωσίβιο που δίνουν κάποιοι από τη ΝΔ. Αυτό λέγεται προδοσία της παράταξης. Την ώρα της μάχης δεν διαλύεις τις γραμμές του στρατού. Τις ενισχύεις. Όμως, όπως σε κάθε κόμμα έτσι και στη ΝΔ υπάρχουν Εφιάλτες που νομίζουν ότι τους ανήκει το κόμμα. Όχι κύριοι. Δεν σας ανήκει.