28 Απριλίου 2015

Τουριστική οδηγία της Βρετανίας: Μην πάτε στην Ελλάδα χωρίς μετρητά – Τα ΑΤΜ μπορεί να κλείσουν




Να έχουν μαζί τους ευρώ σε χαρτονομίσματα και κέρματα συμβουλεύει τους  Βρετανούς πολίτες που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ελλάδα για διακοπές  το υπουργείο Εξωτερικών της Αγγλίας, γιατί μπορεί να συμβεί ότι και στην Κύπρο το 2013, να κλείσουν τα ΑΤΜ....


Σύμφωνα με την  Telegraph, το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου για τον τουρισμό ανακοίνωσε ότι – αν και δεν αναμένεται κανένα άμεσο πρόβλημα -  οι επισκέπτες  στην Ελλάδα θα πρέπει να αποφεύγουν να βασίζονται αποκλειστικά στις πιστωτικές κάρτες  και τα τοπικά ΑΤΜ .
Με αφορμή το αβέβαιο οικονομικό μέλλον στη χώρα, το βρετανικό ΥΠΕΞ συμβουλεύει τους ταξιδιώτες να πάρουν μαζί τους  «αρκετά χρήματα για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και τυχόν απρόβλεπτες καθυστερήσεις». Μάλιστα, για ταξίδια τριών έως πέντε ημερών, καλό θα είναι οι τουρίστες να δαπανούν μετρητά, παράλληλα με τη χρήση που κάνουν σε πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.
Επιπλέον, το ταξιδιωτικό site  Travelsupermarket.com, συστήνει στους πελάτες του που  σκοπεύουν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα τις επόμενες δύο εβδομάδες, «να ενημερώνονται, να λαμβάνουν υπόψη τις επίσημες ταξιδιωτικές συμβουλές και να χρησιμοποιούν έναν μικτό τρόπο πληρωμής». Μάλιστα, υπενθυμίζει την περίπτωση της Κύπρου, όταν το 2013 επιβλήθηκε έλεγχος κεφαλαίων και οι καταθέτες δεν μπορούσαν να σηκώσουν χρήματα από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών.
Από τη μεριά του,  ο ΕΟΤ απάντησε ότι δεν προβλέπεται κανένα πρόβλημα με το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας και ότι καλό θα ήταν οι  τουρίστες να έχουν πάντα μαζί τους μετρητά, σε οποιαδήποτε χώρα κι αν ταξιδέψουν.
 http://www.koolnews.gr/