20 Μαΐου 2015

Αποστασίες...

   


Ποσό μέσα πέσαμε στο πρωινό μας άρθρο ; Επιτέλους Αντώνη τράβα  το καζανάκι !!
 
Εντελώς ανεπίσημα: Η οικογένεια Μητσοτάκη και όλες οι οικογένειες που έκαναν κουμάντο στη Μεταπολίτευση διέλυσαν τη χώρα και χρεοκοπήσαν την οικονομία κι έχουν το θράσος να μιλάνε;
Το γνωστό μητσοτακικό – ντορικό σύστημα στα μέσα ενημέρωσης, δηλαδή.....
οι δημοσιογράφοι που χρόνια τώρα προσκυνούν την Αγία Οικογένεια, διέρρευσαν μια πληροφορία... βόμβα. Σύμφωνα μ' αυτήν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ετοιμάζει επιστολή προς τον Σαμαρά εξαπολύοντάς του σφοδρή επίθεση.
Στο κείμενο που τελικά δεν δημοσιοποιήθηκε, λένε οι γνωστοί κύκλοι, υπήρχε η αιχμή ότι «η ΝΔ του Α. Σαμαρά» θα πει «όχι» στην συμφωνία, εφόσον αυτή επιτευχθεί.
Λέγεται δε ότι η οικογένεια αποφάσισε να μην δημοσιοποιηθεί η γραπτή δήλωση γιατί θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα, αν και ήδη είχε αρχίσει να φτάνει στους παραλήπτες της.
Όπως μάλιστα αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, η δήλωση «έφτασε σε ορισμένους αποδέκτες», αλλά αποσύρθηκε την ύστατη ώρα «σταθμίζοντας τις επιπτώσεις που θα είχε στο εσωτερικό του κόμματος».
Στη δήλωση ο επίτιμος τασσόταν υπέρ της ψήφισης από τη ΝΔ της όποιας συμφωνίας με τους εταίρους τονίζοντας μάλιστα ότι «η ΝΔ οφείλει να διευκολύνει τον πρωθυπουργό να υπογράψει μια επώδυνη συμφωνία με τους πιστωτές» και ότι «την ώρα που η πατρίδα μας χαροπαλεύει, κομματικοί και πολύ περισσότερο προσωπικοί υπολογισμοί δεν έχουν θέση».
«Το άθλιο σύστημα που μας ταλαιπώρησε, τα τελευταία χρόνια, άλλα να λέμε όταν είμαστε αντιπολίτευση και άλλα να πράττουμε όταν γίνουμε κυβέρνηση, καιρός είναι να πάρει ένα τέλος» κατέληγε στη επιστολή του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Πράγματι, διαβάζοντας όλα όσα... θα έλεγε ο Μητσοτάκης αλλά μας έκανε τη χάρη να μην μας τα πει συγκλονιστήκαμε για άλλη μια φορά. Ο «εθνάρχης» κράτησε την γραπτή δήλωση για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην Ελλάδα και μας συγκίνησε πάλι ο άτιμος. Τέτοιος αλτρουισμός, τέτοια αγάπη για την πατρίδα, τέτοια αυτοσυγκράτηση; Μέχρι βέβαια που κάποιος την διέρρευσε, αλλά ο Επίτιμος δεν το ήξερε, εξεπλάγην. Το ίδιο και η Ντόρα που μέρες τώρα μας πιπιλάει το μυαλό να υπογράψει η ΝΔ μια συμφωνία «γουρούνι στο σακί». Εντελώς τυχαία πατέρας και κόρη συμφωνούν κι εντελώς τυχαία διέρρευσε και το κείμενο που ετοίμαζε η Αγία Οικογένεια.
Επειδή, ωστόσο, είναι ανεπίσημο κείμενο, επειδή δηλαδή δεν υπήρξε ποτέ αφού δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ μόνο ανεπίσημα μπορούμε να απαντήσουμε στον Μητσοτάκη.
Μέχρι πότε θα βασανίζει η χώρα αυτός και η φαμίλια του; Μέχρι πότε θα παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα που τον έχουν «ξεβράσει» εδώ και χρόνια, τον ίδιο και την κόρη του; Εντελώς ανεπίσημα: Η οικογένεια Μητσοτάκη και όλες οι οικογένειες που έκαναν κουμάντο στη Μεταπολίτευση διέλυσαν τη χώρα και χρεοκοπήσαν την οικονομία κι έχουν το θράσος να μιλάνε;