27 Μαΐου 2015

O Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) συνεχίζει τους καθαρισμούς περιαστικών περιοχών σε Δήμους Μέλη του με το Δήμο Μαραθώνα


Ο Σύνδεσμος για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποιεί καθαρισμούς ξερών χόρτων σε περιαστικές και κατοικημένες περιοχές των Δήμων Μελών του από 18 Μαΐου έως 18 Ιουλίου.  Η δράση ξεκίνησε με ....
την εκπαίδευση των εργαζομένων που συμμετέχουν σε αυτή και συνεχίζεται σε Δήμους Μέλη του Συνδέσμου.  

Την Δευτέρα 25/5 πραγματοποιήθηκε καθαρισμός σε περιοχές του Δήμου Μαραθώνα.   Στη δράση ήταν παρών ο πολύ δραστήριος Αντιδήμαρχος Μαραθώνα και μέλος της Ε.Ε. του ΣΠΑΠ Γιάννης Μπούσουλας, ο οποίος μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΠΑΠ και Γενικό Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο συμμετείχαν ενεργά και επέβλεπαν τον καθαρισμό.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος αναφέρθηκε σε αυτήν λέγοντας:

«Συνεχίζουμε σήμερα τη δράση καθαρισμού περιοχών στους Δήμους Μέλη μας, που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Η δράση αυτή είναι βασισμένη στην πάγια τακτική του ΣΠΑΠ για την παροχή βοήθειας στους Δήμους Μέλη του, όταν τη χρειάζονται.  Εμείς στον ΣΠΑΠ, δεν διαχωρίζουμε το πράσινο του βουνού από το πράσινο που υπάρχει στις πόλεις.  Το περιβάλλον έχει ανάγκη τη φροντίδα μας όπου και αν βρισκόμαστε.

Η δράση έχει ιδιαίτερα προληπτική σημασία ενόψει του καλοκαιριού που ξεκινάει σε λίγο, διότι εντάσσεται στην προγραμματισμένη λήψη των μέτρων που απαιτούνται ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο εκδήλωσης κάποιου δυσάρεστου συμβάντος πυρκαγιάς, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.  

Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ανάλογες δράσεις στους Δήμους Μέλη μας, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και αναβάθμιση του πρασίνου των Δήμων του Πεντελικού»