1 Ιουλίου 2015

Ο μοιραίος Τσίπρας εμμένει στον εθνικό διχασμό


Ο μοιραίος Τσίπρας εμμένει στον διχασμό των Ελλήνων, αφού μέσα από το διάγγελμα του έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στο μαιμού – δημοψήφισμα της Κυριακής.
Δείτε τι δήλωσε:...

Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δεδομένη, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του καταγγέλλοντας τους δανειστές ότι αυτοί έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.
Σας λένε συνειδητά ψέματα, όσοι σας λένε ότι έχω προσωπικό σχέδιο να βγάλω την Ελλάδα από την ευρωζώνη, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. Μίλησαν για πραξικόπημα, όμως πραξικόπημα είναι οι δοτές κυβερνήσεις, είπε.
Όσοι θέλουν την Ευρώπη μια επιδερμική ένωση με συγκολλητική ουσία το ΔΝΤ, δεν αγαπάνε την Ευρώπη, πρόσθεσε
Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να είναι αυτές οι δυσκολίες προσωρινές, συνέχισε.
«Όχι» σημαίνει καλύτερη διαπραγματευτική θέση για την Ελλάδα ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας.
Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. «Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το «όχι»« δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη και προσπάθησε να πει στους πολίτες ότι εφόσον απορρίψουν συμφωνία με τους δανειστές θα βγουν ωφελημένοι.
Μάλιστα είπε ότι το όχι θα σηματοδοτήσει την σταδιακή επιστροφή της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές.
Στην αρχή του διαγγέλματός του ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποτελεί σταθερή πρόθεσή του η παραμονή μας στην Ευρωζώνη.
Η κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μέχρι τέλους και θα είναι εκεί και την Δευτέρα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά συνέχισε και χαρακτήρισε την λαϊκή βούληση ισχυρότερη από μια κυβέρνηση.
Εξαπέλυσε επίθεση στους δανειστές ότι κλείνουν τις τράπεζες.