3 Οκτωβρίου 2015

Συμπληρώνονται, στις 4 Οκτωβρίου, σαρανταένα χρόνια από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για τα 41 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συμπληρώνονται, στις 4 Οκτωβρίου, σαρανταένα χρόνια από την ίδρυσή της Νέας Δημοκρατίας. Τιμούμε τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλους τους Ηγέτες, τα στελέχη, τους αγωνιστές της Παράταξης. Τιμούμε τον κόσμο που έδωσε και δίνει υπόσταση, δύναμη και προοπτική στην Παράταξη.....

Εδώ και σαρανταένα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία, τόσο από τη θέση της κυβέρνησης, όσο και από τη θέση της αντιπολίτευσης, υπηρετεί με συνέπεια και υπευθυνότητα, μετριοπάθεια και σοβαρότητα, χωρίς λαϊκισμούς και δημαγωγίες, την Ελλάδα και τους Έλληνες.
Η Νέα Δημοκρατία υπήρξε πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Έβαλε, με πρωταγωνιστή τον ιδρυτή της, την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και έδωσε κοινό όραμα σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Έδωσε οριστική λύση στο πολιτειακό ζήτημα και θέσπισε το πιο δημοκρατικό και πιο προοδευτικό Σύνταγμα που γνώρισε η χώρα στη σύγχρονη Ιστορία της. Απομάκρυνε το 1974 τους κινδύνους εθνικής κρίσης και πρωταγωνιστεί τώρα για να απομακρύνει την Ελλάδα από τους κινδύνους που έφερε η μεγαλύτερη μεταπολεμική οικονομική κρίση.
Η Νέα Δημοκρατία συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με την πρόοδο και ακούει τον παλμό κάθε νέας εποχής. Είναι δύναμη δημοκρατική και κοινωνική, παραδοσιακή και προοδευτική. Δύναμη πατριωτική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή. Δύναμη που εργάζεται για μία Ελλάδα ανοιχτή στο κόσμο. Μια Ελλάδα με δυναμική παρουσία στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Μια Ελλάδα που αναπτύσσεται, παράγει και προοδεύει.
Η Νέα Δημοκρατία δεν λαϊκίζει, δεν αοριστολογεί, δεν υπόσχεται τα ανέφικτα, αλλά και δεν χαρίζει την κοινωνική ευαισθησία σε κανένα. Κοιτά σταθερά μπροστά και βάζει πάνω από όλα το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό καλό.  Αποκηρύσσει το λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Αποκρούει τα άκρα και τις ακρότητες. Απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι Παράταξη εθνικής ευθύνης και προσφοράς. Παράταξη που πιστεύει στην Ελλάδα και εμπιστεύεται τους Έλληνες».