7 Οκτωβρίου 2015

Η Όλγα “κλείνει” το μάτι στον Μεϊμαράκη και επισημαίνει το… πρόβλημα του Τζιτζικώστα


Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στους Αταίριαστους στον ΣΚΑΪ δεν θέλησε να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τον ποιον υποψήφιο στηρίζει στην κούρσα διαδοχής για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο, με τις τοποθετήσεις της “έκλεισε” το μάτι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Παράλληλα, έθεσε θέμα σχετικά με ....
την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα, λέγοντας πως θεωρεί προβληματικό το να είναι εξωκοινοβουλευτικός ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Η κα. Κεφαλογιάννη σημείωσε συγκεκριμένα πως θεωρεί άκυρη τη διαδικασία διαδοχής που άνοιξε αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς ήταν κανονισμένο το συνέδριο του κόμματος, ενώ επισήμανε πως κατά τη γνώμη της η κριτική που ασκήθηκε στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν άδικη.
“Το βασικό είναι να διαφυλάξουμε τη συνοχή της ΚΟ της ΝΔ εντός της Βουλής. Όπως ανταποκριθήκαμε το καλοκαίρι. Αυτή τη στιγμή έχουμε προγραμματικές δηλώσεις και το κόμμα πρέπει να λειτουργεί σωστά.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αξίζει τα εύσημα γιατί το καλοκαίρι πήρε σωστές αποφάσεις και κατάφερε να συσπειρώσει και να ενώσει το κόμμα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέχρι την εκλογή νέου προεδρου, ο κ. Μεϊμαράκης παραμένει Πρόεδρός μας”, σημείωσε και πρόσθεσε:
“Θεωρώ άκαιρη τη διαδικασία και άδικη την κριτική στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη αμέσως μετά τις εκλογές”.
Όσο για το αν πρέπει να γίνουν δομικές αλλαγές στη ΝΔ είπε: “Ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο νικητής είναι σημαντικό να πάμε ομαλά στο συνέδριο και εκεί να συζητήσουμε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν μέσα στο κόμμα”.
“Ο αρχηγός της ΝΔ πρέπει να είναι βουλευτής”, είπε η Όλγα Κεφαλογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν εγκρίνει την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα χωρίς να τον κατονομάσει και πρόσθεσε:
“Πρέπει να ξεκαθαριστεί πώς θα λειτουργήσει το κόμμα, αν ο πρόεδρος δεν είναι κοινοβουλευτικός”.
Ακόμα σημείωσε ότι “σεν φοβάμαι πως κάποιος υποψήφιος θα αλλάξει το ιδεολογικό στίγμα της ΝΔ, αλλά θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους”.
Για το αν η ίδια σκέφτηκε να θέσει υποψηφιότητα είπε: “Δεν ήταν στις προθέσεις μου να είμαι υποψήφια. Δέχθηκα παραινέσεις, το σκέφτηκα, αλλά αποφάσισα να μην κατέβω”.