24 Νοεμβρίου 2015

Τέλος τα Ηθελημένα ή Αθέλητα Λάθη…..



  
Άρθρο της  Σ.ΜΑΓΙΑΤΗ
               
Φιάσκο αποτέλεσαν οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την ανάδειξη προέδρου. Οι υπαίτιοι είναι εντός και εκτός κόμματος. Οι εσωκομματικές εκλογές ήταν μια  διαδικασία που περίμεναν όλοι τόσο καιρό αλλά δεν ολοκληρώθηκε πάραυτα άφησε μια μεγάλη πληγή στην παράταξη.
Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε τη Κυριακή ήταν συγκεκριμένο, η συμφωνία που είχε υπογραφεί χώλαινε σε συγκεκριμένα σημεία. Όπως φάνηκε το τεχνικό αυτό πρόβλημα  γνώριζαν κάποιοι υποψήφιοι. Το θέμα κρίθηκε ‘’τεχνικό’’....

Η επόμενη μέρα στη ΝΔ, βρήκε το κόσμο της ανάστατο παλεύοντας να κρατήσουν τη παράταξη ενωμένη καθώς μια διάσπαση θα ήταν το χειρότερο δυνατό τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα. Ο Ε.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ κράτησε χαμηλό προφίλ καθώς δήλωσε <<Η εκκωφαντική σιωπή του χθες έπρεπε να ερμηνευτεί  ως βαθιά θλίψη για αυτό που συνέβη>>. Βέβαια εξαπέλυσε βολές κατά συνυποψήφιων διότι μετέτρεψαν ένα τεχνικό πρόβλημα σε πολιτικό ζήτημα. Φυσικά αρνήθηκε κάθε ευθύνη καθώς το πρόβλημα ήταν καθαρά τεχνικό. Επισήμανε πως δε θέτει στη διάθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την παραίτηση του επειδή δεν φέρει καμία ευθύνη για το θέμα. Οι τελευταίες εξελίξεις θέλουν να δηλώνει πως παραιτείτε γιατί του το ζητάει ο Α.ΣΑΜΑΡΑΣ, με τη  δικαιολογία πως ο άνθρωπος που τον πρότεινε για τη μεταβατική κυβέρνηση  αίρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του. Κάτι που κρίνει τη πολιτική ηθική του και της αποδίδει το μέγιστο βαθμό! Κάλεσε το τον Α.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ σε τηλεοπτική μονομαχία, που θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Οι τελευταίες εξελίξεις  είναι πως ο Ε.ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ  παραιτήθηκε. Η απόφαση Μεϊμαράκη έρχεται στον απόηχου της χθεσινής κόντρας του με τον Αντώνη Σαμαρά και των δηλώσεων για παραίτησή του. Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Κόμματος, ο κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.
Το συμπέρασμα είναι πως η παράταξη είναι ανάγκη να μείνει ενωμένη, ώστε να ξανά γίνει η Νέα Δημοκρατία μεγάλη. Στόχος η εύρεση νέας εταιρείας διεξαγωγής εκλογών. Και το συντομότερο η διεξαγωγή τους. Τέλος τα λάθη θελημένα ή αθέλητα….

                                                 Σ.ΜΑΓΙΑΤΗ