7 Ιανουαρίου 2016

Μεϊμαράκης: "Έχει ξεχάσει το επίθετό του ο Κυριάκος"

 
Ανέβασε τους τόνους στην προεκλογική κούρσα της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ αφού αρχικά διαπίστωσε προσέγγιση
τις τελευταίες ημέρες  με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρθηκε πολλές φορές σε τζάκια και οικογενειοκρατία φωτογραφίζοντας τον συνυποψήφιό του....
"Ο Κυριάκος έχει ξεχάσει το επίθετό του" είπε χαρακτηριστικά και του άσκησε κριτική επειδή άνοιξε δημόσια διάλογο για την κυβερνητική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που μετείχε η ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης στην αναφορά του στην οικογενειοκρατία έφερε ως παράδειγμα τον Κώστα Καραμανλή που παρά το γεγονός ότι έφερε βαρύ επίθετο και θα εκλεγόταν με ευκολία στην Θεσσαλονίκη τον θυμάται όπως είπε να δίνει αγώνα για την παράταξη στα αμφιθέατρα αλλά και στην κοινωνία.
Για την ανανέωση της παράταξης είπε ότι μετέχει σε μάχη ιδεών και όχι μαχη γενεών και υποσχέθηκε ανανέωση του κόμματος σε δομές και πρόσωπα  με διαδικασίες και αξιοκρατία καθώς όπως είπε δεν είναι κριτήριο οι παρέες και η καταγωγή.
"Υπηρετώ ένα κόμμα που έδωσε την ευκαιρία στο γιο ενός δασκάλου από τις Σέρρες να γίνει πρωθυπουργός" είπε αναφερόμενος στον Εθνάρχη.
Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι από το 2009 δεν συμμετείχε στον ηγετικό πυρήνα του κόμματος ενώ είχε εκφράσει όπως είπε αντιρρήσεις σε αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και άσκησε κριτική στον συνυποψήφιό του για τις απολύσεις στο Δημόσιο.
Σχολιάζοντας την φωτογραφία των Μητσοτάκη,Γεωργιάδη,Τζιτζικώστα αρκέστηκε στο σχόλιο ότι η βάση της ΝΔ δεν αποτελειται από πρόβατα και υπενθύμισε ότι υποστηρικτές των Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα πλέον στηρίζουν την υποψηφιότητά του.
Διευκρίνισε ότι δεν πιστεύει στη θέση του αντιπροέδρου και σημείωσε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος θα
ζητά την γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά διευκρίνισε ότι όποιος κατεβαίνει υποψήφιος δεν καταλαμβάνει καλύτερη θέση στην επετηρίδα.
Ο κ. Μεϊμαράκης όπως είπε δεν δέχεται να ασκούν κριτική αυτοί που ήρθαν στην παράταξη το 2012 φωτογραφίζοντας τους Βορίδη και Γεωργιάδη.
Ο υποψήφιος πρόεδρος σχολιάζοντας την τοποθέτηση Λεβέντη για οικουμενική δεν την απέκλεισε υπό προϋποθέσεις.
 Τέλος αναφερόμενος στον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο είπε ότι ...τη έχει ψωνίσει.
"Δεν κάνει το παιδί για γραμματέας" είπε χαρακτηριστικά αφού το κόμμα έχασε όλες τις εκλογικές μάχες και διέλυσε το κόμμα.