23 Ιανουαρίου 2016

Ο Νίκος Παππάς “δείχνει” τον Κυριάκο Μητσοτάκη για “δούναι και λαβείν με συμφέροντα”


Από τα δύσκολα χρόνια της αντιπολίτευσης, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ σερνόταν στα επίπεδα του 4%, ο Νίκος Παππάς ήταν “ο άνθρωπος του Αλέξη Τσίπρα”. Οι δυο τους άλλωστε μοιράζονται κοινές ανησυχίες για το μέλλον του τόπου, και η κοινή διαδρομή τους έμελε να τους φέρει τελικά στο Μέγαρο Μαξίμου.....

Ο Υπουργός Επικρατείας είναι και σήμερα το σημαντικότερο στέλεχος της κυβέρνησης, εκείνος που αναλαμβάνει να δώσει πολιτικό περιεχόμενο στην αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, και να ηγηθεί μιας μάχης κατά της διαπλοκής, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες, που παρακολουθούν με ενδιαφέρον οι πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης και προτιμήσεων.
Η συνέντευξη την οποία παραχώρησε ο Νίκος Παππάς στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τον Παναγιώτη Τζένο, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση και ο Υπουργός Επικρατείας δεν θα κάνουν πίσω, και δεν σκοπεύουν να την πατήσουν όπως ο Κώστας Καραμανλής με τον βασικό μέτοχο, πριν από μια δεκαετία, όταν η διαπλοκή κατάφερε να βάλει τρικλοποδιά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, και τελικά να τη γκρεμίσει από την εξουσία μέσα σε θύελλα σκανδαλολογίας.
Με όσα λέει στην ίδια συνέντευξη ο Νίκος Παππάς όμως, επιβεβαιώνει και κάτι ακόμη. Ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να προσάψει και να αναδείξει τοξικότητες γύρω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αιχμή και τις σχέσεις με τη διαπλοκή, που επισυνάπτει στον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
“Ο Μητσοτάκης έχει δούναι και λαβείν με πάρα πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Η πολιτική διαφωνία δεν στέκει. Δεν έχουν καταθέσει επιχειρήματα, τα οποία να μπορούν να σταθούν στον δημόσιο διαλόγο”, σημειώνει με νόημα ο Νίκος Παππάς, για τα εμπόδια που βάζει η Νέα Δημοκρατία στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της.