23 Απριλίου 2016

Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας


Ψηφίστηκε το Σάββατο (23/4) το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου.
Στο καταστατικό, οι σύνεδροι έκαναν τις εξής αλλαγές:....


-Άρθρο 9: Για τη σύγκλιση του συνέδριου δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς, επιστημονικούς φορείς (επιμελητήρια, θεσμικοί φορείς). Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι σε περιφέρεια που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσον με τον συνολικό αριθμό των βουλευτών

-Άρθρο 15: Σε περίπτωση που κωλύεται ο πρόεδρος η δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Αν δεν είναι τότε καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ, και αν κωλύεται, τότε το αρχαιότερο μέρος της ΚΟ.
-Ο προσωρινός πρόεδρος δε μπορεί να διαγράψει κανέναν.
Συγκρότηση Πολιτικής Επιτροπής
-Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα συνέδριο ισορροπίας. Το ίδιο και στην ΠΕ. Θα εκλέγονται 150 μέλη από το συνέδριο, υιοθετώντας τις απόψεις των συνέδρων.
-Παράλληλα, διευρύνονται τα ex oficio μέλη.
-Συμπεριλαμβάνεται ο Πρόεδρος του κόμματος, ο αντιπρόεδρος, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων, οι υποψήφιοι πρόεδροι που συγκέντρωσαν το 20% ψήφων, όλοι οι εν ενεργείας περιφερειάρχες, οι εν ενέργειά δήμαρχοι σε δήμους με πληθυσμό άνω των 40.000 κατοίκων, όπως επίσης και οι δήμαρχοι μέλη του προεδρείου της ΚΕΔΕ σε Δήμους κάτω των 40.000.
Ταυτόχρονα περιλαμβάνονται:
-Όλα τα μέλη της ΠΕΝΠΕ
-Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
-15 μέλη της ΟΝΝΕΔ
-3 μέλη από τους απόδημους Έλληνες
-Από τα προεδρία ή τα ΔΣ των κοινωνικών εταίρων: ΑΔΕΔΥ ΓΣΕΕ ΓΣΕΒΒΕ ΓΕΑ ΕΣΕΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΟ, ΣΕΒ ,ΣΕΤΕ, ΤΕΕ.
Κάνοντας αυτές τις αλλαγές, που απασχόλησαν το εύρος του συνεδρίου και κάνοντας σοβαρές νομοτεχνικές βελτιώσεις (καταστατική απαγόρευση δανεισμού).