1 Αυγούστου 2016

Πόσο κόστισε στη ΝΔ η ανακαίνιση των γραφείων;




1 εκατ. ευρώ περίπου στοίχισε η ανακαίνιση των νέων γραφείων της ΝΔ, στην οδό Πειραιώς 62, στοΜοσχάτο απέναντι ουσιαστικά από τη λαχαναγορά. Η μετακόμιση θα έχει
ολοκληρωθεί έως τις 18 Αυγούστου, ενώ πλέον το ενοίκιο θα είναι περίπου 10.000 ευρώ τον μήνα, όταν η Συγγρού την πρώτη περίοδο κόστιζε 90.000 ευρώ.....

Βέβαια μπορεί το μηνιαίο κόστος να μειώνεται κατακόρυφα, αλλά παράλληλα δόθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό, 1 εκατ. ευρώ, τόσο για την ανακαίνιση όσο και τη μετακόμιση, ενώ το νέο κτήριο είναι πολύ μικρότερο από αυτό της Συγγρού.
Βέβαια μακροπρόθεσμα η ΝΔ, όπως υπολογίζουν οι επιτελείς του κόμματος, θα κερδίσει αφού θα έχει μειώσει κατά πολύ τα κόστη.
Αυτό σημαίνει ότι ήδη στο εσωτερικό γίνεται μάχη μεταξύ των στελεχών για το ποιος θα έχει το καλύτερο γραφείο, την ώρα που οι χώροι είναι κατά πολύ περιορισμένοι. Όσο για το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα βρίσκεται στον τρίτο όροφο, ενώ δίπλα θα υπάρχει και χώρος για ξεκούραση.
Πάντως, ο συγκεκριμένος χώρος έχει αλεξίσφαιρες λαμαρίνες και τζάμια, όπως βέβαια και σε άλλους χώρους του κτηρίου, για προφανείς λόγους. Στον δεύτερο όροφο θα βρίσκεται το call center που, σύμφωνα με πληροφορίες, καταλαμβάνει μεγάλο χώρο, περιορίζοντας κατά πολύ τις επιλογές. Κάτι που σημαίνει ότι στον πρώτο όροφο θα υπάρχει συνωστισμός των γραμματειών του κόμματος.
Πάντως ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα ενοικιαστεί και άλλος χώρος, κάπου κοντά στην Πειραιώς ή στο κέντρο, ή θα παραμείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο με το νέο κτήριο.