30 Δεκεμβρίου 2016

ΝΔ: Αυτοσκοπός η εξουσία;


Οι κακές γλώσσες λένε ότι στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί γκρίνια, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ο Κυριάκος είναι 15 μονάδες μπροστά. Κι αυτό είναι παράξενο για ένα κόμμα εξουσίας.
Λέγεται ότι το πρόβλημα ακούει στο όνομα «εκλογές». Παρά το γεγονός ότι όλοι θα επιθυμούσαν να σηκωθεί και να φύγει αυτή η κυβέρνηση, κάποιοι λένε ότι η συνεχής επίκληση των εκλογών από τη ΝΔ δημιουργεί πρόβλημα και στην ίδια....

Για παράδειγμα, ένα πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος που δεν θέλει εκλογές, και είναι το 50% σχεδόν του ελληνικού λαού, αποδοκιμάζει την επιλογή της ΝΔ να μιλά συνέχεια για κάλπες. Κάποιοι που θέλουν πολιτική σταθερότητα και άρση της αβεβαιότητας δεν συμφωνούν καθόλου με την οδό Πειραιώς που κοιμάται και ξυπνά με ένα αίτημα αλλά χωρίς να παρουσιάζει και την εναλλακτική πρόταση.
Ένα δεύτερο πρόβλημα είναι ότι δείχνουν να βιάζονται υπερβολικά στη ΝΔ να ανέλθουν στην εξουσία, κι αυτό είναι αρνητικό σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα περνά δύσκολες στιγμές. «Όλοι είναι ίδιοι, όλοι για την κουτάλα σκέφτονται», λέει ο κόσμος κάνοντας ουσιαστικά την αναφορά «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχουν καμιά διαφορά, δεν θα αλλάξει κάτι για την Ελλάδα, αφού και οι δυο θέλουν την καρέκλα».
Το τρίτο πρόβλημα που δημιουργεί γκρίνιες είναι η πρόθεση της ηγεσίας της ΝΔ να ανακοινώσει από τώρα πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι για βουλευτές. Τις επόμενες ημέρες θα δουν το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ με ονόματα νεοδημοκρατών που θα μπουν στις «γαλάζιες» λίστες. Για σκεφτείτε το σκηνικό, να γίνουν εκλογές σε ένα χρόνο ή σε τρία χρόνια (το χειρότερο σενάριο) και όλοι αυτοί που θα έχουν ανακοινωθεί να είναι «καμένοι» από χέρι; Θα μοιάζουν με σπρίντερ που βρίσκονται στην εκκίνηση για κατοστάρι και είναι αναγκασμένοι να κάνουν μαραθώνιο.
Υπάρχει και ένα ακόμη σημείο. Για φανταστείτε τους νυν βουλευτές ή τους παλαιούς υποψήφιους της ΝΔ (όχι κατ’ ανάγκη μεγάλους σε ηλικία και τελειωμένους) να βλέπουν νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια; Πώς θα αντιδράσουν νομίζετε;
Όλα αυτά δημιουργούν ένα σκηνικό μουρμούρας που θα πρέπει να το προσέξουν στην οδό Πειραιώς. Κυρίως θα πρέπει να βάλουν φρένο στην ορμή προς την εξουσία, στους διαγκωνισμούς για τις θέσεις και κυρίως στην έλλειψη πλάνου. Το πρώτο που έχει να κάνει η ΝΔ, αντί να σκοτώνεται για τα πρόσωπα, τις… ακαδημίες στελεχών και τα μητρώα νέων προσώπων, είναι να φτιάξει πρόγραμμα και να πείσει για το συμβόλαιο αλήθειας που ευαγγελίζεται.
Όλα τα υπόλοιπα θα έλθουν στην ώρα τους και σίγουρα θα είναι καλύτερα έτσι, και για τη ΝΔ και για την Ελλάδα κυρίως.