31 Ιανουαρίου 2017

Λαγός... της δραχμής;


Οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργού και πρώην δημοσιογράφου της λεγόμενης... κουλτουριάρικης δημοσιογραφίας, Νίκου Ξυδάκη, δεν είναι αυτό που ο κόσμος χαρακτηρίζει «λέμε και καμιά μα...
κια για να περνά η ώρα».
Δεν είναι μια από εκείνες τις δηλώσεις που κάνουν ανυπόληπτοι, άσχετοι ή απλά ανόητα επικίνδυνοι πολιτικοί οι οποίοι θέλουν λίγα λεπτά δημοσιότητας. Άλλωστε, ο εν λόγω κύριος έχει κάνει ουκ ολίγες γκάφες και τον έχουν «παίξει» τα μέσα ενημέρωσης. Τον έμαθε ο κόσμος δηλαδή, όχι από το έργο του αλλά από τις ανοησίες που έχει πει ή κάνει κατά καιρούς.
Όπως τότε που πήγε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και κάπνιζε πουράκια αν και απαγορευόταν και στο τέλος έσβησε κάτω και τη γόπα.
Αυτός δεν ήταν άλλωστε που είχε πει: «Το να αναγνωστεί ένα απόσπασμα του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία δεν είναι κάτι το τραγικό, ούτε έλλειψη σεβασμού. Έλλειψη σεβασμού θα ήταν να γίνουν απρέπειες».
Ο κ. Ξυδάκης, λοιπόν, είπε αυτό που στην κυβέρνηση υπολογίζουν δύο χρόνια τώρα. Να ταλαιπωρήσουν τόσο πολύ τους Έλληνες ώστε να βαρεθούν και το ευρώ και τις κατακτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης (υπολογίζοντας και τα λάθη που έχουν κάνει).
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που τη μέρα ομνύουν στο ευρώ, τη νύχτα κάνουν μυστικά δείπνα και συζητούν πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να γυρίσει στη δραχμή. Μαζί με επιχειρηματίες κι άλλα στελέχη της διοίκησης, τα συγκεκριμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης, κάνουν... βεγγέρες πίνοντας ουισκάκι και τρώγοντας τον αγλέουρα και θάβοντας το κοινό νόμισμα. «Δεν πειράζει, θα πεινάσουμε 10 χρόνια, αλλά μετά η Ελλάδα θα απογειωθεί με τη δραχμή», λένε μη μπορώντας πάντως να απαντήσουν στο ερώτημα: «Θα πληρώσουμε τα χρέη μας στους δανειστές άμα βγούμε από το ευρώ»; Γιατί θα τα πληρώσουμε.
Ούτε βεβαίως απαντούν στο ερώτημα: «Οι Γερμανοί, αλλά και οι Έλληνες με περιουσία στο εξωτερικό θα έρθουν και θα τα αγοράσουν όλα μπιρ παρά. Το δέχεστε εσείς αυτό»;
Ο κ. Ξυδάκης δεν είναι ανόητος να πετά κάτι και μετά να έρχεται να ανασκευάσει. Οι παρεμβάσεις του είναι στοχευμένες, είναι ο «λαγός» όλων εκείνων που δεν ορρωδούν προ ουδενός και θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή. Πες, πες κάτι θα μείνει είναι η λογική τους, κι αυτό ακριβώς κάνουν. Προετοιμάζουν το έδαφος για μια έξοδο από την Ευρώπη, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Προφανώς έχουν «παντελονιάσει» πολλά και τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό, οπότε δεν ανησυχούν για το κλίμα που θα δημιουργηθεί. Ούτε για τον εμφύλιο πόλεμο που θα ξεσπάσει εδώ στη χώρα.
Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα, τελεία και παύλα. Η ΕΕ μπορεί να έχει κάνει τραγικά λάθη, να χρειάζεται να αλλάξει η ίδια για να μη βουλιάξει, αλλά ο απολογισμός για τη χώρα μας είναι θετικός όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Ξυδάκης ας πιει... ξύδι που δεν τον ακούει κανείς, όσο κι αν σκούζει αντιευρωπαϊκά.