1 Φεβρουαρίου 2017

Ήρωας από αέρος και πατριώτης εκ του ασφαλούς;


Με συγκίνηση είδαμε τον υπουργό Πάνο να ανεβαίνει για ακόμη μια φορά στο ελικόπτερο, ευτυχώς αυτή τη φορά χωρίς τη στολή παραλλαγής, να κρατά ένα στεφάνι και να το ρίχνει στην περιοχή των Ιμίων.....

Ήταν η... συγκινητική στιγμή (όπως μας ενημερώνουν τα troll του Καμμένου) όπου ο υπουργός Άμυνας απέτισε φόρο τιμής στους ήρωες που σκοτώθηκαν εκείνη την ντροπιαστική νύχτα, πριν από 21 χρόνια. Κι όπως μας λένε οι παπαγάλοι του Καμμένου, οι Τούρκοι απάντησαν με παραβιάσεις του εναέριου χώρου ακριβώς γιατί ο υπουργός έριξε πάνω από το ελικόπτερο το στεφάνι στη μνήμη των ηρώων.
Απ' ότι γνωρίζουμε τα Ίμια παραμένουν ελληνικό έδαφος, εκτός κι αν άλλαξε κάτι κι έγιναν... Καρντάκ. Έστω και χωρίς ελληνική σημαία, γιατί εκεί... φυσάει πολύς αέρας, ξέρουμε ότι τα ξερονήσια είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ακόμη κι αν οι Τούρκοι θεωρούν ότι πρόκειται για «γκρίζα» ζώνη.
Αφού είναι, λοιπόν, ελληνικό έδαφος ο «πατριώτης» υπουργός Καμμένος γιατί δεν κατέβηκε από το ελικόπτερο, να πάει πάνω στα νησιά και να αποτίσει τον προσήκοντα φόρο τιμής στους ήρωες; Ήρωας από αέρος και πατριώτης εκ του ασφαλούς; Έτσι κι εμείς να γίνουμε υπουργοί Άμυνας και να ρίχνουμε στεφάνια από το σπίτι μας, μην τυχόν και νευριάσουμε τους Τούρκους. Κι έτσι όπως πάει ο Καμμένος, του χρόνου θα ρίξει το στεφάνι από το... διάστημα σε απόλυτη συνεννόηση με τον Star Trek Νίκο Παππά.
Αυτά είναι γελοιότητες από τους πολιτικούς, πολλώ δε μάλλον από τον Καμμένο που κάνει σόου για τις κάμερες δήθεν συγκινημένος και εμφορούμενος από πατριωτικά αισθήματα. Πουλάει στο κοινό του και σε μια μερίδα Ελλήνων που αρέσκονται να βλέπουν τον υπουργό με στολή παραλλαγής να το παίζει μέγας στρατηλάτης αλλά να μην τολμά να πλησιάσει ελληνικό έδαφος. Ήρωες με... παντούφλες, αρμάνι και σινιέ παπουτσάκια έχουμε πολλούς. Κανονικούς ήρωες δεν έχουμε. Και το λέμε αυτό και για πολλούς στη Νέα Δημοκρατία που αν ήταν στην κυβέρνηση το ίδιο θα έκαναν. Θα έριχναν στεφάνι αέρος – αέρος. Ντροπή.