20 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κούλογλου δικαιώνει την κυβέρνηση Σαμαρά


H άποψη κάθε βουλευτή είναι προσωπική, επομένως δεν δεσμεύει όλο το κόμμα. Ωστόσο, όταν λέγονται τόσο βαριές και μεγάλης σημασίας κουβέντες όπως αυτές του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, τότε θα πρέπει να μας απασχολήσουν ιδιαίτερα....

Ο Κούλογλου, λοιπόν, που μαζί με τον Χρυσόγονο δείχνουν να ξεφεύγουν από τις γραμμές του κόμματος παραδέχθηκε ότι «ήταν στρατηγικό λάθος του ΣΥΡΙΖΑ που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν την άφησε να κλείσει την αξιολόγηση».
«Έχουν γίνει στο παρελθόν λάθη από αξιωματικές αντιπολιτεύσεις να προκαλούν πολιτικές εξελίξεις για να γίνουν κυβέρνηση και τους γυρνάει μπούμερανγκ», τόνισε ακόμη ο κ. Κούλογλου, σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ για εκλογές. Υποστήριξε δε ότι «αν συμβεί αυτό και βρεθεί στην κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με χειρότερα προβλήματα». «Ο κάθε καινούργιος έρχεται μετά και σπάει τα μούτρα του», πρόσθεσε.
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή δικαιώνει την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και όλους όσοι έλεγαν ότι είναι έγκλημα να γίνουν εκλογές και να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπλόκαρε την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, αν οι εγκληματικές επιλογές του Κουβέλη και βεβαίως του Καμμένου να στηρίξουν τον Τσίπρα δεν είχαν συμβεί, η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική.
Το 2015 η χώρα θα έβγαινε στις αγορές, θα είχε σταθεροποιηθεί η οικονομία, τα μέτρα του mail Χαρδούβελη θα ήταν ελάχιστα μπροστά στη λαίλαπα που ακολούθησε. Για μερικούς μήνες θα κυβερνούσε ο Σαμαράς, η οικονομία θα ήταν ισχυρή και θα βγαίναμε από το μνημόνιο. Κι αν ήθελε ο λαός θα εξέλεγε τον Τσίπρα αλλά σε διαφορετικό πλαίσιο. Ούτε Βαρουφάκης, ούτε δημοψήφισμα, ούτε στάση πληρωμών, ούτε capital controls, ούτε νέο μνημόνιο.
Όμως, με τα «αν» δε ζει κανείς. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα που λέει και ο λαός. Τώρα αυτός πληρώνει το εγκληματικό λάθος των θεσιθήρων της αριστεράς.