8 Φεβρουαρίου 2017

Είναι έτοιμη για «πόλεμο» η ΝΔ;


«Οι εκλογές του 2019 θα είναι οι πιο πολωτικές στην ιστορία της χώρας, γιατί η ολιγαρχία και τα στηρίγματα της διακυβεύουν τα πάντα, το χρήμα τους, την εξουσία τους, την ασυδοσία τους, τις ασυλίες τους». Τάδε έφη Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο πρώην γκαλοπολόγος που πέρασε και από το πάλαι ποτέ κεντροαριστερό ΠΑΣΟΚ μέχρι να.....
καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει υπουργός.
Όχι ότι έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στις προβλέψεις του εν λόγω υπουργού. Ούτε εκτιμούμε τη σοβαρότητα των αναλύσεών του. Όμως, για να θεωρεί ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές της ιστορίας κάτι θα ξέρει. Κάποια εμπειρία από τον συγχρωτισμό του με την εξουσία, τη φιλία του με τον Τσίπρα και τα λοιπά μεγαλοστελέχη της κυβέρνησης. Θα το συζητάνε εν πάση περιπτώσει αυτό το ενδεχόμενο και θα προετοιμάζονται γι' αυτό στο Μαξίμου.
Η Ελλάδα πέρασε πολύ δύσκολες και πολύ πιο ταραγμένες πολιτικές περιόδους. Πέρασε τη δεκαετία του '50 όπου τα πάντα ήταν διαλυμένα. Πέρασε την επόμενη δεκαετία με προδοσίες, αποστασίες, χούντες. Πέρασε και τις επόμενες δεκαετίες μέχρι να καταφέρει η Δημοκρατία να σταθεί ξανά στα πόδια της. Η πόλωση ήταν στο αποκορύφωμά της, είδαμε πολλές και τραγικές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας να γράφονται.
Πώς λοιπόν εκτιμά ο Βερναρδάκης, και προφανώς και πολλοί άλλοι, την άποψη ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές της ιστορίας;
Αν και αμφιβάλλουμε για την χρονολογία που θα γίνουν οι εκλογές, δύο πράγματα μπορούμε να φανταστούμε τα οποία θα έβαζαν φωτιά στην Ελλάδα:
1Το πρώτο είναι να τεθεί θέμα «ευρώ ή δραχμή» και να χωριστεί η χώρα στα δύο. Να δημιουργηθεί ένας νέος εμφύλιος δηλαδή που θα προκαλέσει αν μη τι άλλο ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα πληγώσει βαρύτατα την Ελλάδα. Αν υπάρχει στο μυαλό των αριστερών κάτι τέτοιο τότε πράγματι θα δούμε να πέφτει και ξύλο στους δρόμους, να είστε σίγουροι γι' αυτό.
2Το δεύτερο είναι να έχουν αποφασίσει οι Συριζαίοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι μας. Προσωπικά πιστεύουμε ότι πράγματι θα κάνουν τα πάντα να μείνουν στην εξουσία. Θα πουλήσουν την ψυχή τους στον διάβολο, θα συμμαχήσουν με τον εχθρό, θα κάνουν κωλοτούμπες, θα συκοφαντήσουν, θα λασπολογήσουν, θα φτάσουν στο σημείο να επιλέξουν πρακτικές που συναντάμε σε απολυταρχικά καθεστώτα. Τώρα που ανέβηκαν στην εξουσία δεν θα την αφήσουν να τους φύγει από τα χέρια.
Είναι, λοιπόν, σίγουρο και θα πρέπει να ετοιμάζονται στη ΝΔ, κι όχι μόνο, ότι θα ζήσουμε «πόλεμο» το επόμενο διάστημα. Και στον πόλεμο χρειάζονται όλα τα όπλα στο τραπέζι. Ούτε ευγένειες, ούτε πισωγυρίσματα, ούτε αναβολές. Ο Τσίπρας και η παρέα του δεν θα φύγουν με ηρεμία. Δεν θα είναι οι βολικοί αντίπαλοι που απλά θα εξαφανιστούν και δεν θα τους ξαναδούμε. Θα τεθούν θέματα που έχουν μείνει αναπάντητα για δεκαετίες. Όπως π.χ. «ποιος ήταν τελικά ο νικητής του Εμφυλίου»; Και μη βιαστείτε να απαντήσετε...