5 Φεβρουαρίου 2017

Οι Τούρκοι δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα


Τις προηγούμενες ημέρες η Δικαιοσύνη απέδειξε ότι έχει κότσια και αποφάσισε να μην εκδώσει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Να μην τους στείλει στο στόμα του λύκου Ερντογάν, σώζοντας έτσι και την τιμή της Ελλάδας....

Παρεμπιπτόντως, ποτέ δεν απάντησε ουσιαστικά η κυβέρνηση στις καταγγελίες ότι το καλοκαίρι ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν ότι θα στείλει πακέτο σε 15 ημέρες του πραξικοπηματίες. Όπως ήταν και ντροπιαστική η ανακοίνωση που εξέδωσε το Μαξίμου μετά τη δικαστική απόφαση μιλώντας για «πραξικοπηματίες κατά της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης» του Σουλτάνου.
Εν πάση περιπτώσει, οι δικαστές αποφάσισαν να παραμείνουν υπό κράτηση οι 8 αξιωματικοί για… λόγους ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι ήθελαν να απελευθερωθούν.
Μάλιστα, μεταφέρθηκαν και σε κτίριο κράτησης στην Αθήνα όπου και παραμένουν μέχρι να δούμε που θα πάει όλη αυτή η υπόθεση. Ποιοι ήταν άραγε οι λόγοι ασφαλείας; Ακούγονται πολλά και ενισχύονται οι φήμες μετά τη σύλληψη Τούρκου να φωτογραφίζει το ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε συναγερμό διότι φαίνεται ότι οι γείτονες κάτι ετοιμάζουν. Στρατιωτική επιχείρηση; Κατασκοπεία; Απαγωγή των 8 ή κάποιων εξ αυτών; Όλα αυτά μαζί;
Δεν είναι αστείο. Φαίνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες ότι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας ή ακόμη και παρακρατικοί ή και μισθοφόροι αλλοδαποί, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν επί ελληνικού εδάφους, ειδικά αν οι Τούρκοι που αυτομόλησαν ήταν στην Αλεξανδρούπολη ή σε άλλη πόλη εκτός Αθήνας. Ο Ερντογάν φαίνεται να έδωσε εντολή να απαχθούν και με συνοπτικές διαδικασίες να επιστραφούν στην Τουρκία πετυχαίνοντας έτσι διπλή νίκη: Αφενός εξευτελίζοντας την Ελλάδα και αφετέρου τιμωρώντας τους 8 ώστε να «πουλήσει» στο λαό του την ηγετική του ικανότητα.
Θα ήταν πράγματι, αν αυτό συνέβαινε, μια ήττα 10 φορές μεγαλύτερη από αυτή με τον Οτσαλάν. Επί ελληνικού εδάφους να επιχειρήσουν Τούρκοι πράκτορες και να πάρουν από τα χέρια των Ελλήνων τους αξιωματικούς; Θα ήταν τέτοια η ντροπή που θα είχαμε και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει μια τέτοια ξεφτίλα και θα έπεφτε την άλλη μέρα. Άσε που θα είχαμε ειδικά δικαστήρια σε χρόνο – μηδέν.
Η κυβέρνηση τρόμαξε από τα σενάρια περί απαγωγής, γι’ αυτό και μετέφερε τους Τούρκους στην Αττική και τους φυλάει λες και είναι πολύτιμος χρυσός. Όμως, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Οι Τούρκοι δεν θα παραδώσουν εύκολα τα όπλα και σε ανύποπτο χρόνο ενδεχομένως να κάνουν επιχείρηση. H MIT ή κάποιοι άλλοι που δεν θα ταυτίζονται με την Άγκυρα αλλά θα έχουν πληρωθεί από αυτήν, μπορεί να κάνουν «ντου» όταν θα έχει ξεχαστεί το θέμα. Γι’ αυτό απαιτείται προσοχή από την κυβέρνηση. Θα ήταν η μεγαλύτερη εθνική ντροπή να συμβεί κάτι τέτοιο.
Όπως και δεν πρέπει οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας να εφησυχάζουν αυτή την περίοδο. Οι Τούρκοι είναι ανεξέλεγκτοι, μπορεί να περνούν στην Ελλάδα ως μετανάστες και πρόσφυγες και να κατασκοπεύουν ναύσταθμους, στρατόπεδα ή άλλους κρίσιμους τομείς της εθνικής άμυνας. Η ΕΥΠ πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει μπέσα στους Τούρκους, ειδικά τώρα που ο Ερντογάν απειλεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.