19 Φεβρουαρίου 2017

Η άθλια σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ με την αγωνία χιλιάδων αδιοριστων συμβασιούχων


Στην εναγώνια προσπάθεια ανάκαμψης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των πελατειακών σχέσεων, εντάσσονται οι στοχευμένες δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, δηλαδή μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στους Δήμους, σε Οργανισμούς και στο Δημόσιο....

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον ακροατήριο που αριθμεί εβδομήντα χιλιάδες συμβασιούχους, οι 25.000 εκ των οποίων εργάζονται στους Δήμους. Προηγήθηκε η υπόσχεση για κατάθεση τροπολογίας, με την οποία μονιμοποιούνται 2.500 πυροσβέστες, αλλά και η απόπειρα τακτοποίησης στα μισθολογικά των συνεργατών των βουλευτών.
Άγρια σπέκουλα
Ο κωδικός συμβασιούχοι, αποτελεί την τελευταία ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ για να αποκτήσει δυναμική, στρέφοντας εβδομήντα χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους κατά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία διαφωνούν κάθετα με την πελατειακή τακτική και απαιτούν οι προσλήψεις στο δημόσιο να γίνονται από τον ΑΣΕΠ, με διαφανείς διαδικασίες.
Ήδη οι συμβασιούχοι στους Δήμους και στο δημόσιο έχουν ξεσηκωθεί, διεκδικώντας τη νομιμοποίησή τους.
Η προσδοκία που καλλιέργησε ο Πάνος Σκουρλέτης, που τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, δημιουργεί ένα μεγάλο κίνημα συμβασιούχων το οποίο θα σπεκουλάρει σε καθημερινή βάση ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να εκθέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Φώφη Γεννηματά.
Χρυσή εφεδρεία
Η μεγάλη μάζα των συμβασιούχων αποτελεί τη χρυσή εφεδρεία για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση πολιτικού ατυχήματος.
Αν ο Αλέξης Τσίπρας αναγκαστεί να πάει σε πρόωρες εκλογές, τότε είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει τροπολογία στη Βουλή για τη μονιμοποίησή τους, αφήνοντας την καυτή πατάτα για την επόμενη κυβέρνηση.
Γιατί είναι σίγουρο ότι η τρόικα δεν πρόκειται να συμφωνήσει με μια απόφαση που οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και τη γιγάντωση του δημόσιου τομέα.
Οι εβδομήντα χιλιάδες συμβασιούχοι μπορούν να αποδομήσουν από μόνοι τους μια κυβέρνηση η οποία θα αποφασίσει να τους απολύσει.
Γι΄ αυτό ακριβώς αποτελούν το πυρηνικό όπλο στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ο Τσίπρας, μέσα στην απόλυτη απελπισία του, δεν θα διστάσει να το ενεργοποιήσει.