1 Μαρτίου 2017

Σκάνδαλο Καλογρίτσα: H «ταφόπλακα» του Τσίπρα;




 

Όπως γνωρίζετε όσοι διαβάζετε το Antinews, πρώτοι είχαμε αποκαλύψει την έρευνα που γινόταν στην τράπεζα Αττικής για τα δάνεια που έπαιρνε ο Καλογρίτσας. Η είδηση επιβεβαιώθηκε με το πόρισμα που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή από το Βήμα και το οποίο αποκάλυπτε την προνομιακή σχέση που είχε ο «κόκκινος εργολάβος» με την κυβέρνηση....

Στο Antinews είχαμε αποκαλύψει επίσης ότι ο Καλογρίτσας είχε αγαστές σχέσεις με τον κορυφαίο υπουργό Νίκο Παππά και είχαμε δημοσιεύσει μάλιστα φωτογραφία από εκδήλωση για τη διαφθορά στην οποία παρευρισκόταν και ο γνωστός εργολάβος.
Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι ο Καλογρίτσας πίεζε αφόρητα και εκβίαζε την τράπεζα να δώσει κι άλλα δάνεια, μάλιστα παραμονές των διαγωνισμών για τα έργα που πήρε στο δρόμο Πάτρα – Πύργος. Η Αττικής με επιστολή της σε οργισμένο ύφος κατήγγειλε τον Καλογρίτσα για το πώς ζητά δάνεια για δημόσια έργα την ίδια στιγμή που είναι έτοιμος να δώσει εκατομμύρια για άσχετη δραστηριότητα, αυτή του καναλάρχη.
Τα θυμίζουμε όλα αυτά για να δείξουμε ότι ισχύει αυτό που έλεγαν πολλοί από το καλοκαίρι, ότι το σκάνδαλο Καλογρίτσα θα είναι το «σκάνδαλο Κοσκωτά» για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις ανακοινώθηκε ότι ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα αποχωρεί από την εφημερίδα Documento. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
«Από την εφημερίδα Documento ανακοινώνεται η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η εταιρεία Documento Media, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη. Η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και για την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας Documento και του ενημερωτικού site www.documentonews.gr». Τυχαίο; Δε νομίζουμε...
Όπως δεν είναι τυχαίες και οι διαρροές ότι ο Καλογρίτσας είναι εκνευρισμένος με την κυβέρνηση γιατί δεν τον κάλυψε στην υπόθεση αυτή.
Να θυμίσουμε, όμως, και μερικά άλλα γεγονότα που τα ξεχνάμε εύκολα και που δείχνουν ότι το σκάνδαλο δεν πρέπει να μείνει χωρίς έρευνα και γι' αυτό η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ πρέπει να προχωρήσει, αν έχει βεβαίως τα κότσια η αντιπολίτευση.
1. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες, όταν είχε τεθεί θέμα αλλαγής διοίκησης στην Attica Bank (η διοίκηση που έδινε τα χαριστικά δάνεια) η κυβέρνηση θέλησε να βάλει δικούς της ανθρώπους προκειμένου να ελέγχει τις δανειοδοτήσεις στους «κολλητούς».
2. Θυμίζουμε ότι κατά διαβολική σύμπτωση, όταν ο διοικητής της ΤτΕ αντέδρασε στις επιλογές του Μαξίμου, μια περίεργη έρευνα στο γραφείο της συζύγου του έγινε και μια κάμερα, του Βαξεβάνη, βρέθηκε τυχαία στην περιοχή. Η έρευνα δεν κατέληξε πουθενά κι όλοι είπαν ότι είναι μια χοντροκομμένη πρόθεση της κυβέρνησης να δείξει στον Στουρνάρα ποιος είναι το αφεντικό.
3. Θυμίζουμε ότι ο Πάνος Καμμένος και ο Χρήστος Σπίρτζης είναι κουμπάροι με τον Καλογρίτσα και με πολύ στενές σχέσεις. Όχι ότι η κουμπαριά ποινικοποιείται αλλά όσο να ΄ναι η τιμιότης και η ηθική στην πολιτική πρέπει να πηγαίνουν μαζί, αλλιώς δημιουργούνται συνειρμοί.
4. Θυμίζουμε ότι πριν από τον διαγωνισμό για τις άδειες είχαμε γράψει ότι κορυφαίοι υπουργοί έβλεπαν τον Καλογρίτσα, είχαν μαζί του συναντήσεις και μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο εργολάβος έχει καταγράψει σε ημερολόγιο όλες τις συναντήσεις αυτές.
5. Θυμίζουμε την σκανδαλώδη εύνοια που επιδείχθηκε προς τον Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις άδειες. Τότε που σώνει και καλά, με βοσκοτόπια και άλλα κόλπα ήθελαν να τον κάνουν καναλάρχη. Άραγε εκείνη η εγγυητική επιστολή που είχε κατατεθεί και εκπρόθεσμα, ποια τράπεζα του την χορήγησε;
Κάποιοι θα πρέπει να απαντήσουν ξεκάθαρα τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιες οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ με Καλογρίτσα. Το γεγονός και μόνο ότι πήρε τόσα πολλά δάνεια την περίοδο των capital controls και μ' αυτά τα λεφτά έδινε χαμηλές προσφορές για έργα που πιθανότατα να μην μπορέσει να εκτελέσει, πρέπει να γίνει αντικείμενο έρευνας. Υπάρχουν εδώ δικαστές;